Σελίδες

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Χαράλαμπος...Ο ΄΄Al Capone΄΄...2/5





Γεια χαρά σε όλους. Επιστρέφουμε στα γνωστά παραδοσιακά κουπόνια. Ημέρα Σάββατο σήμερα και το κουπονάκι μας "λάμπει". Ξεκινάμε λοιπόν γρήγορα - γρήγορα με τις δικές μου επιλογές.

Αρχή κάνουμε από την Bundesliga και από την αναμέτρηση της Βόλφσμπουργκ με το Αννόβερο. Οι "λύκοι" έχουν στον πάγκο τους έναν από τους πιο αξιόλογους τεχνικούς στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, τον Άγγλο Μακλάρεν. Ο "coach" όμως δεν έχει καταφέρει ακόμη να περάσει την δική του φιλοσοφία, ενώ σκέφτεται να αλλάξει το 4-2-3-1 που δεν είχε επιτυχία, επιστρέφοντας στο περσινό 4-4-4-2 με ρόμβο. Η Βόλφσμπουργκ με νέα γκέλα βγαίνει σχεδόν με το καλημέρα νοκ αουτ από τα μεγαλεπήβολα σχέδια της, ενώ την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στο Αμβούργο. Το Αννόβερο από την άλλη, συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα, αφού παρέμεινε για τρίτη αγωνιστική αήττητο. Το κλίμα στην ομάδα είναι φανταστικό και αυτό φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βόλφσμπουργκ με νέα γκέλα βγαίνει σχεδόν με το καλημέρα νοκ αουτ από τα μεγαλεπήβολα σχέδια της, ενώ την επόμενη αγωνιστική ταξιδεύει στο Αμβούργο. Περιμένω την αντίδραση της, καθώς τα περιθώρια για προπονητή και παίχτες έχουν στενέψει επικίνδυνα στην VFL. Θα πάω με τους "λύκους" στο ντέρμπι του Νιντερζάκσεν. Άσσος στο 1,55.

Από την Πρέμιερ Λιγκ αγοράζω τον άσσο της Άστον Βίλα με την Μπόλτον. Οι "χωριάτες" έχουν 2 στα 2 εντός έδρας. Χωρίς τον Ζεράρ Ουγιέ ακόμα στον πάγκο, καθώς ο Γάλλος δεν μπορεί να αναλάβει χρέη προπονητή πριν τις 26 του μήνα. Οι παίκτες της όμως, θα θελήσουν να δείξουν στον νέο προπονητή τους την αξία τους, οπότε όπως καταλαβαίνεται ο άσσος έχει πολλή τύχη. Από την άλλη, η Μπόλτον έχει σκοράρει και στα τρία φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της (το ένα στο Λιγκ Καπ), αλλά η παράδοση την θέλει να αριθμεί τρεις σερί ήττες στο «Βίλα Παρκ» και μάλιστα με 13 γκολ παθητικό. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βίλα στην έδρα της δίνει ρυθμό και αυτό μας επιτρέπει να ρισκάρουμε με τον άσσο. Θα εμπιστευτούμε τους "χωριάτες" εντός έδρας, οι οποίοι πληρώνουν 1,80 μονάδες.

Συνεχίζουμε με την Πρέμιερ Λιγκ και κρατάμε επίσης τον άσσο της Τότεναμ με την Γουλβς. Δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμα των δύο τερμάτων που πήρε μέχρι το 18ο λεπτό η Τότεναμ και περιορίστηκε στο θετικό πάντως 2-2 στην έδρα της Βέρντερ. Θεωρώ πολύ σημαντική την επιστροφή του Λούκα Μόντριτς στην 11άδα, καθώς με τον Κροάτη οι Λονδρέζοι "αλλάζουν" ταχύτητα. Η Γουλβς από την άλλη, δείχνει ανταγωνιστικό πρόσωπο μέχρι στιγμής και έχει καταφέρει να σκοράρει σε όλες τις επίσημες αναμετρήσεις της, αλλά επίσης δεν έχει καταφέρει να κρατήσει και μηδέν παθητικό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θα πάμε με τον άσσο λοιπόν στην αναμέτρηση του "Γουάϊτ Χαρτ Λέιν".

Στην 7η αγωνιστική της Α’ Αγγλίας φτάσαμε και ήδη κάποια πρώτα συμπεράσματα έχουν εξαχθεί για τις ομάδες. Η Μπρέντφορντ και η Χάρτλπουλ αναμφίβολα δεν ανήκουν σε αυτές που μας έχουν εντυπωσιάσει. Η Μπρέντφορντ έμεινε στο εκτός έδρας 0-0 απέναντι στη Μπρίστολ Ρόβερς, χωρίς να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα στα τελευταία 20 λεπτά του παιχνιδιού. Παρ' όλα αυτά, ο προπονητής Αντι Σκοτ δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του. Η εκτός έδρας ισοπαλία με τους "Ρόβερς", αλλά και η νίκη επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ την προηγούμενη αγωνιστική, είναι σημάδια ότι οι «μέλισσες» ξυπνούν. Αντίθετα, η Χάρτλπουλ ξεκίνησε δυνατά, όμως δεν είχε συνέχεια, καθώς προέρχεται από 3 διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα. Ο τραυματισμός του βασικού τερματοφύλακα Φλίντερς στο χέρι, δίνει στον νεοφερμένο Κίαν (δανεικός από Μπλάκμπερν) την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στο ματς με την Μπρέντφορντ. Εξακολουθεί να πορεύεται με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο της. 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λογικό φαβορί η Μπρέντφορντ, απέναντι σε μια Χάρτλπουλ που χάνει συνεχώς έδαφος στη βαθμολογία το τελευταίο διάστημα. Ο άσσος πέφτει σε όλες τις εταιρίες, όμως σε κάποιες εξακολουθεί να κινείται πάνω από 1,80. Θα τον τιμήσουμε ...

Τελευταίο ματσάκι για να κλείσω την 5αδούλα μου είναι αυτό της Όξφορντ με την Στόκπορτ από την Β' Αγγλίας. Η Όξφορντ δεν έχει δεχτεί γκολ εδώ και 371’ και παραμένει αήττητη εδώ και 4 παιχνίδια. Ο προπονητής της Οξφορντ, Κρις Γουάιλτερ συμφώνησε για νέο τριετές συμβόλαιο. Αν κάποια ομάδα έπρεπε να νικήσει στην αναμέτρηση της Στόκπορτ με την Μπράντφορντ, αυτή ήταν η Στόκπορτ. Οι «καπελάδες» άσκησαν μεγάλη πίεση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προηγήθηκαν κόντρα στη ροή του αγώνα. Οι γηπεδούχοι επιβραβεύτηκαν για την επιμονή τους στο 78’ όταν ο Ντόνελι έκανε το τελικό 1-1.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας διαθέτει ως τώρα η Όξφορντ. Η Στόκπορτ θα έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο. Προβάδισμα στην έδρα. Πάμε με τον άσσο του 1,50.



Εν Συντομία...
241 Βόλφσμπουργκ - Αννόβερο > Άσος > 1,55 Πέρασε 2-0
245 Άστον Βίλα - Μπόλτον > Άσος > 1,65 Χάθηκε 1-1
249 Τότεναμ - Γούλβς > Άσος > 1,40 Πέρασε 3-1
264 Μπρέντφορντ - Χάρτπουλ > Άσος > 1,70 Χάθηκε 0-0
278 Όξφορντ - Στόκπορτ > Άσος > 1,50 Χάθηκε 0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου