Σελίδες

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

T-Mobile Bundesliga


Το Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Αυστρίας ξεκίνησε το 1912. Από το 1974-75 διοργανώνεται από την αυστριακή Μπουντεσλίγκα. Στον κατάλογο των πρωταθλητών κυριαρχούν οι ομάδες της Βιέννης με περισσότερα από 75 πρωταθλήματα.Από το 1911 ως το 1923 το Αυστριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου διοργάνωνε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κάτω Αυστρίας, που είχε δημιουργηθεί μόνο από συλλόγους της Βιέννης. Στη συνέχεια τη διοργάνωση ανέλαβε η ομοσπονδία της Βιέννης, η οποία διοργάνωσε το πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα στην ηπειρωτική Ευρώπη τη σεζόν 1924-25.
Το 1938 έπειτα από το Anschluss, την αναγκαστική συνένωση της Αυστρίας με τη ναζιστική Γερμανία, το πρωτάθλημα της χώρας αποτέλεσε τμήμα του γερμανικού πρωταθλήματος με τον τίτλο Gauliga Ostmark. Τότε για πρώτη φορά σύλλογοι εκτός Βιέννης συμπεριλήφθησαν στην ανώτερη κατηγορία. Την περίοδο αυτή η πρωταθλήτρια ομάδα της Αυστρίας μετείχε στους αγώνες κατάταξης του παγγερμανικού πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας τους νικητές των άλλων τοπικών πρωταθλημάτων του γερμανικού κράτους. Τρεις φορές αυστριακές ομάδες έφτασαν ως τον τελικό του γερμανικού πρωταθλήματος και το 1941 η Ραπίντ Βιέννης το κατέκτησε. Επίσης, δυο φορές κατέκτησαν το Κύπελλο Γερμανίας.
Μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο το αυστριακό ποδόσφαιρο έγινε πάλι ανεξάρτητο. Ως το 1948 μετείχαν μόνο βιεννέζικες ομάδες και στη συνέχεια εντάχθηκαν πάλι σύλλογοι από την υπόλοιπη χώρα. Όμως, μόλις το 1965 ομάδα εκτός Βιέννης κατάφερε να πάρει τον τίτλο. Ήταν η ΛΑΣΚ Λιντς, για να ακολουθήσουν κι άλλες αργότερα: η Βάκερ Ίνσμπουργκ, η Φεστ Λιντς, η Αούστρια Σάλτσμπουργκ, η Στουρμ Γκρατς και η Γκράτσερ.
Από το 1974-75 το πρωτάθλημα διοργανώνει η αυστριακή Μπουντεσλίγκα.


10 ομάδες βρίσκουμε και σε αυτό το πρωτάθλημα.Με την πρωταθλήτρια να πηγαίνει στα προκριματικά του Champions League. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην δεύτερη και την τρίτη θέση να οδηγούνται στα προκριματικά του Europa League.Τέλος,οι δυο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται. 


Ας γνωρίσουμε τις 10 ομάδες...


Αντμίρα


Αούστρια Βιέννης


Βάκερ Ίνσμπουργκ


Κάπφενμπεργκ


Μάτερσμπουργκ


Νέουσταντ


Ραπίντ Βιέννης


Ρίντ


Σάλτσμπουργκ


Στούρμ Γκράτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου