Σελίδες

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Προς το διαδίκτυο στρέφεται ο ΟΠΑΠ!



Ο ΟΠΑΠ και ο ΟΔΙΕ θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες εταιρείες που θα δραστηριοποιηθούν νόμιμα στο διαδίκτυο από τις αρχές Νοεμβρίου, μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης που θα προσδιορίζει τους όρους δραστηριοποίησής τους στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών και μέσω του Internet.


Αξιοποιώντας την έκφραση -που αναφέρεται στη άδεια του 2000- ο ΟΠΑΠ έχει την άδεια να διεξαγάγει τα παιχνίδια του «με κάθε πρόσφορο μέσο»,και ο ΟΔΙΕ την ανάλογη έκφραση για «δραστηριοποίηση με κάθε ηλεκτρονικό μέσο» που αναφέρεται και στο Μεσοπρόθεσμο, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνονται. Οπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τον ΟΠΑΠ η επέκταση των παιχνιδιών του και μέσω του Internet, θα γίνει μέσω της προπληρωμένης κάρτας με την οποία οι παίκτες θα παίζουν νόμιμα τυχερά παιχνίδια... «εξ αποστάσεως» όπως είναι ο όρος που θα προτιμηθεί.

Λειτουργία 
Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή ο νόμος δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο καθώς ήδη ο Κανονισμός Οργάνωσης Λειτουργίας και Διεξαγωγής παιχνιδιών του ΟΠΑΠ (που είναι αναρτημένος στο site του) βάσει της υπουργικής απόφασης 37336 του 2008 στο άρθρο 1 απαγορεύει τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου.
Επομένως προκειμένου να εκδώσει ο ΟΠΑΠ τις προπληρωμένες κάρτες πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στην υφιστάμενη νομοθεσία μέσω της αναμενόμενης υπουργικής απόφασης.
Κι αυτό γιατί μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης το διαδίκτυο δεν θα θεωρείται μια νέα αγορά στην οποία δεν δίνονται άδειες και δεν επιτρέπεται η δραστηριοποίηση, αλλά μόνο ένα ακόμη μέσο στο οποίο μπορεί μια εταιρεία που ήδη έχει άδεια για τα επίγεια τυχερά παιχνίδια να επεκταθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νόμιμη άδεια τυχερών παιχνιδιών εκτός από τον ΟΔΙΕ και τον ΟΠΑΠ διαθέτουν σήμερα και 9 καζίνο που αναμένουν με ενδιαφέρον τη νέα υπουργική απόφαση αφού θα ενδιαφέρονταν να αναπτυχθούν νόμιμα και χωρίς κόστος αδειοδότησης στο διαδίκτυο...

Προπληρωμένη Κάρτα 
Κεντρικό ρόλο στην επέκταση στο Internet έχει η προπληρωμένη κάρτα με την οποία οι παίκτες θα προμηθεύονται από τα πρακτορεία και ακολούθως θα μπορούν να παίξουν από το σπίτι τους ή από το κινητό τους μέσω του site της εταιρείας.
Το σχέδιο για την προπληρωμένη κάρτα του ΟΠΑΠ επρόκειτο να ξεκινήσει αρχές Οκτωβρίου όμως προέκυψαν καθυστερήσεις για τεχνικά ζητήματα και ζητήματα διαδικασιών που ακόμη δεν έχουν καθοριστεί και έτσι προβλέπεται να καθυστερήσει ακόμη ένα μήνα.
Οπως σημειώνεται από την εταιρεία, αφού αποφασιστούν από τον ΟΠΑΠ οι τελικές προδιαγραφές της κάρτας και ο τρόπος λειτουργίας της θα δοθούν στο υπουργείο προκειμένου να βγει η σχετική υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τη λειτουργία της και ακολούθως θα ξεκινήσει η διάθεσή της από τα πρακτορεία.

Πράκτορες
Στις εκκρεμότητες που θα πρέπει να λυθούν προκειμένου να ξεκινήσει η κάρτα είναι η διαφωνία των πρακτόρων, οι οποίοι θέλουν όλες οι συναλλαγές με τον παίκτη να γίνονται στο πρακτορείο και να μη μεσολαβεί τράπεζα.
Φόβος των πρακτόρων είναι η αποξένωση των παικτών από τα πρακτορεία που ενδεχομένως θα μειώσει τη δύναμη του δικτύου και θα κάνει τους πράκτορες από το ισχυρό δίκτυο του ΟΠΑΠ σε αντιπροσώπους και πωλητές καρτών.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12334&subid=2&pubid=112255239

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου