Σελίδες

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Premier League: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.




Το μεγαλύτερο παιχνίδι της Premier League ή αλλιώς το παιχνίδι της σεζόν, όπως δήλωσε ο Sir Alex Ferguson, γίνεται σήμερα το μεσημέρι στο Anfield, όπου η Liverpool υποδέχεται τη Manchester United. Οι δύο ομάδες με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Αγγλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο όχι μόνο για την απόκτηση των τριών βαθμών, αλλά κυρίως για το γόητρο.

Liverpool
Με οδηγό τις εμφανίσεις της των τριών τελευταίων χρόνων η Liverpool στοχεύει σε μία ακόμα νίκη, η οποία θα τη φέρει πιο κοντά στη Manchester United. Αυτή τη στιγμή οι Reds βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας, έξι βαθμούς πίσω από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Έχουν, λοιπόν, σήμερα την ευκαιρία να κλείσουν την ψαλίδα από τους Red Devils και μία βδομάδα μετά να περιμένουν το derby του Μάντσεστερ, προκειμένου να πλησιάσουν κι άλλο την κορυφή υπό προϋποθέσεις.  Επομένως, η σημερινή αναμέτρηση είναι πολύ σημαντική για την ομάδα του Merseyside πέρα από το όνομα του αντιπάλου.

Σύμμαχός της σε αυτό το παιχνίδι θα είναι η έλλειψη απουσιών. Ο Kenny Dalglish θα έχει όλους τους παίχτες στη διάθεσή του, επομένως, θα μπορεί να καταρτίσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ο Steven Gerrard αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα για πρώτη φορά μετά τις 6 Μαρτίου, τη μέρα που η Liverpool κέρδισε με 3-1 τη United, ενώ διαθέσιμοι είναι και οι Daniel Agger και Glen Johnson. Παρ’ όλα αυτά τα ρεπορτάζ ισχυρίζονται πως ο Skrtel θα παραμείνει βασικός, αφού ο Agger δεν είναι έτοιμος. Τέλος, παίζεται μία θέση ανάμεσα στους  Andy Carroll και Charlie Adam. Αν παίξει ο πρώτος, οι Reds θα παραταχθούν σε 4-4-2, ενώ αν αγωνιστεί ο δεύτερος θα υπάρχει τριάδα στο κέντρο (σ.σ. Lucas και Gerrard οι άλλοι δύο).

Manchester United
Να σπάσει το σερί των τριών συνεχόμενων ηττών στο Anfield θέλει η Manchester United, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με την City. Οι Red Devils δίνουν μέσα σε δύο αγωνιστικές δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια και σε περίπτωση που τα πάρουν θα δείξουν πως είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Ωστόσο, για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να εμφανιστούν πολύ καλύτερoι σε σύγκριση με τα τρία τελευταία τους παιχνίδια. Απέναντι σε Basel, Stoke και Norwich παρουσίασαν πολλά προβλήματα και στις δύο πρώτες αναμετρήσεις παραλίγο να το πληρώσουν.

Σε αυτό βέβαια έχουν παίξει ρόλο και οι σημαντικές απουσίες που είχε ως τώρα ο Sir Alex Ferguson. Ο Nemanja Vidic ήταν αυτό το διάστημα τραυματίας και επέστρεψε μεσοβδόμαδα στο παιχνίδι της εθνικής Σερβίας με την Σλοβενία. Ο Fergie δήλωσε πως δεν είναι έτοιμος και όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή. Ωστόσο, ο 69χρονος έχει ξεκαθαρίσει πως θα βάλει μόνο όσους είναι στο 100%. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο Chris Smalling, ο οποίος πρόσφατα ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Αντιθέτως, Tom Cleverley και Rafael Da Silva δεν θα δώσουν το παρών στο Anfield, αφού παραμένουν τραυματίες. Ο πρώτος είναι μεγάλη απώλεια για τη United, αφού ο Ferguson τον εμπιστευόταν πολύ φέτος. Τέλος, τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι Red Devils θα έχουν στο χώρο του κέντρου τους Anderson και Fletcher, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ο Hernandez, ο οποίος θα έχει πίσω του τον Rooney.

Παράδοση: Τρείς συνεχόμενες φορές έχει χάσει στο Anfield η Manchester United και σε περίπτωση που ηττηθεί και σήμερα θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που θα γνωρίζει τέσσερις σερί ήττες από μία ομάδα. Ωστόσο, στις συνολικές αναμετρήσεις των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα η Liverpool μετράει 61 νίκες και οι Red Devils 71.

Διαιτητής: Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Andre Marriner και βοηθοί του θα είναι οι Ledger και McDonough.

Πηγή: http://www.englishfootball.gr/article-52428.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου