Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Eurovision: Η Ελλάδα απόψε αποφασίζει για το Μπακού!


Η σημαντικότερη και πλέον ουσιώδης στιγμή για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision 2012 έφτασε, καθώς απόψε διεξάγεται ο εθνικός τελικός της χώρας μας, προκειμένου να αναδειχθεί το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον 57ο Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Τέσσερα τραγούδια ερμηνευμένα από ισάριθμα καλλιτεχνικά σχήματα πρόκειται να διαγωνιστούν στον αποψινό τελικό, διεκδικώντας τις ψήφους τόσο του τηλεοπτικού κοινού, όσο και αυτές της κριτικής επιτροπής.

Οι συνθέσεις που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της 33ης συμμετοχής της χώρας μας στην ιστορία του πανευρωπαϊκού αυτού θεσμού, είναι οι εξής  (σύμφωνα με τη σειρά εμφάνισής τους στον τελικό):

1. «Baby I’m Yours»

Μουσική: Ηλίας Πανταζόπουλος, Franc

Στίχοι: Νεκτάριος Τυράκης

Ερμηνεία: Dora


2. «Killer Bee»

Μουσική: Χρήστος Δάντης

Στίχοι: Λεωνίδας Χατζάρας

Ερμηνεία: Cassiopeia


3. «No Parking»

Μουσική και στίχοι: George Samuelson, Λεωνίδας Χατζάρας

Ερμηνεία: Velvet Fire


4. «Aphrodisiac»

Μουσική: Δημήτρης Στάσσος

Στίχοι: Mikaela Stenstrom, Dajana Loof

Ερμηνεία: Ελευθερία Ελευθερίου

Παρουσιαστές του «Ελληνικού Τελικού 2012″ είναι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Φραντζεσκάκης, ενώ η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο εμπορικό κέντρο River West, στη δυτική πλευρά της Αθήνας.  Η τηλεοπτική μετάδοση του show θα ξεκινήσει στις 22:00 και η προβολή του θα γίνει από την ΕΤ1 και από το δορυφορικό κανάλι της κρατικής τηλεόρασης (για τους τηλεθεατές εκτός Ελλάδας), ενώ για τους χρήστες του διαδικτύου θα υπάρξει ταυτόχρονη αναμετάδοση μέσω του live streaming της ΕΡΤ.

Τη βραδιά πρόκειται να λαμπρύνουν με την παρουσία τους αρκετοί καλεσμένοι, οι οποίοι και θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια τους. Τρεις εκπρόσωποι χωρών από τον φετινό διαγωνισμό θα ανέβουν στη σκηνή του εθνικού τελικού μας, για να παρουσιάσουν τις συμμετοχές τους. Πρόκειται για την Ήβη Αδάμου από την Κύπρο, την Sofi Marinova από τη Βουλγαρία και την Anggun από τη Γαλλία. Δυναμικό παρών στη διοργάνωση θα δώσει και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Eurovision 2011, Λούκας Γιώρκας, ενώ οι εμφανίσεις των καλεσμένων θα ολοκληρωθούν με τον Γιώργο Σαμπάνη και τον Χρήστο Π.

Το τελικό αποτέλεσμα θα προκύψει έπειτα από τον συμψηφισμό των βαθμών της κριτικής επιτροπής με την ψηφοφορία του televoting, σε ποσοστό 50% έκαστος. Τα μέλη που απαρτίζουν τη φετινή κριτική επιτροπή είναι:

Μαρίνα Λαχανά, διευθύντρια προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας
Ανδρέας Πυλαρινός, αρχιμουσικός
Μιχάλης Τσαουσόπουλος, γενικός διευθυντής «Athens Radio DJ» , «Rock FM» και «Λάμψη FM»
Τάσος Τρύφωνος, διευθυντής Love Radio 97,5 FM
Φωτεινή Γιαννουλάτου, διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ Α.Ε.

Κλείνοντας, τα μέλη του OGAE Greece εύχονται ολόψυχα σε όλους τους διαγωνιζόμενους καλή επιτυχία, με την υπόσχεση να σταθούμε στο πλευρό της συμμετοχής που θα ταξιδέψει τον ερχόμενο Μάιο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με τη συνέπεια  και την αφοσίωση που μας χαρακτηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια των περασμένων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου