Σελίδες

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η εξήγηση της ΕΡΤ για το πρόγραμμα των Αγώνων!



Κυριακή απόγευμα κάθισα μπροστά από τον τηλεοπτικό δέκτη μου για να παρακολουθήσω Ολυμπιακούς Αγώνες και η αλήθεια είναι ότι ως τηλεθεατής και όχι ως δημοσιογράφος εκνευρίστηκα. Και εκνευρίστηκα γιατί δεν είχα τις επιλογές που θα ήθελα. 


Τα δύο από τα τρία κρατικά κανάλια από τις 17.30 ως τις 21.00 δεν έδειχναν Αγώνες, και μόνο η ΕΤ1 μετέδιδε με live delay (όχι ζωντανά δηλαδή) κάποιες προσπάθειες Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.


Του Μιχάλη Τσόχου 


Περισσότερο λοιπόν ως θεατής και λιγότερο ως δημοσιογράφος έγραψα το παρακάτω κομμάτι: 


«Η ΕΡΤ για μία ακόμη φορά έκανε το θαύμα της. Δεύτερη μέρα των Αγώνων, Κυριακή απόγευμα και άρα ημέρα για μεγάλη τηλεθέαση και στην Ελλάδα από τα τρία κανάλια της ΕΡΤ μόλις το ένα έδειχνε Αγώνες. Η ΝΕΤ προτιμούσε να προβάλει μία ξένη ταινία και η ΕΤ3 κάτι ντοκιμαντέρ αμφίβολης ποιότητας. Από τις 17.30 που στάθηκα μπροστά στην τηλεόραση ως και τις 21.00, Ολυμπιακούς Αγώνες έδειχνε μόνο η ΕΤ1 και αυτή μάλιστα μαγνητοσκοπημένα κομμάτια τους. 


Πρώτα είδα σε μαγνητοσκόπηση με αρκετή καθυστέρηση την προσπάθεια του Γκιώνη στο πινγκ πονγκ η οποία ήταν νικηφόρα και στη συνέχεια την προσπάθεια της Μιλλούση στην ενόργανη και πάλι σε μαγνητοσκόπηση. Όσο για τον αγώνα της «Dream Team» στο μπάσκετ, είδαμε μόνο το δεύτερο ημίχρονο και από άλλα αθλήματα δεν πήραμε μυρωδιά. 


Επίσης, απ’ όσο κατάλαβα, δεν βλέπουμε ούτε περιλήψεις προκειμένου να έχουμε μία σφαιρική εικόνα για το τι έχει συμβεί σε όλα τα αθλήματα, γιατί η ΕΡΤ μάλλον δεν πλήρωσε για να πάρει και τα δικαιώματα των περιλήψεων!!! Οι άνθρωποι πλήρωσαν ένα σκασμό εκατ. ευρώ για να πάρουν βαριά-βαριά 15 αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ και δεν δείχνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες!!! 


Την ώρα που η ΝΕΤ προέβαλε ταινίες και η ΕΤ3 ντοκιμαντέρ, στους Αγώνες είχαμε φουλ δράση στο Λονδίνο. Τελείως ενδεικτικά αναφέρω ότι εκείνη την ώρα στο τένις είχε αγώνα του Φερέρ, αλλά και του Παγδατή, υπήρχαν υπέροχα ματς στο μπάσκετ όπως αυτό της Εθνικής Ισπανίας και πολύ σπουδαία ματς στο ποδόσφαιρο όπως αυτό της Βραζιλίας με τα σούπερ αστέρια Νειμάρ, Πάτο, Οσκαρ σε μεγάλα κέφια. 


Και επίσης πολλά πολλά άλλα σπορ σε δράση που σε όλο τον κόσμο χαίρονταν και εμείς εδώ (όσοι είμαστε τυχεροί και έχουμε δορυφορικά πιάτα) τα ψάχναμε στους δορυφόρους, διότι τα κρατικά κανάλια μας έδειχναν ταινίες και ντοκιμαντέρ…» 


Ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ και άνθρωπος που σχεδίασε όλο το πρόγραμμα, ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, επικοινώνησε λοιπόν μαζί μου για να μου μεταφέρει τις θέσεις του που εξηγούν και ορισμένα πράγματα. 


Με ενημέρωσε ότι την Κυριακή η ΕΡΤ ήταν το πρώτο ελεύθερο κανάλι πανευρωπαϊκά σε αριθμό ωρών μετάδοσης των Αγώνων. Έδειξε δηλαδή συνολικά περισσότερες ώρες ζωντανής μετάδοσης από κάθε άλλο ελεύθερης εμβέλειας κανάλι σε όλη την Ευρώπη. 


Περισσότερες ώρες ακόμη και από το BBC, όπως μου εξήγησε χαρακτηριστικά. Δεν έχω κανένα λόγο για να αμφιβάλλω. 
Επίσης μου εξήγησε ότι το ματς της «Dream Team» δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα της ευρωπαϊκής τηλεόρασης από την οποία παίρνει το πρόγραμμα η ΕΡΤ και μεταδόθηκε μόνο το δεύτερο ημίχρονο χάρη σε ενέργειες των ανθρώπων της ΕΡΤ και όχι επειδή είχαν την εικόνα και δεν την έδειχναν. Προφανώς και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αμφισβητηθεί και αυτό. 


Όπως επίσης ότι η ΝΕΤ την Κυριακή και το πρωί και το βράδυ έδειξε ζωντανά όλα τα αγωνίσματα της κολύμβησης (συνολικά πρόγραμμα οκτώ ωρών), όπως επίσης και ότι η ΕΤ3 έδειξε τέσσερις αγώνες ομαδικών αθλημάτων κατά την διάρκεια της ημέρας. Και αυτά είναι αυταπόδεικτα. 


Όλα αυτά τα κατανοώ και τα αντιλαμβάνομαι και φυσικά έχω και την υποχρέωση να τα μεταφέρω στο κοινό μετά την συζήτηση που είχα με τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου. Παρά ταύτα οφείλω επίσης να πω ότι ως τηλεθεατής που κάθισα να δω Ολυμπιακούς Αγώνες Κυριακή απόγευμα, μία ημέρα που υποπτεύομαι ότι μαζί με εμένα κάθισαν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος από τις επιλογές που είχα, έστω κι αν οι εξηγήσεις για τις επιλογές αυτές είναι κατανοητές. 


Πηγήhttp://www.sport-fm.gr/article/569672

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου