Σελίδες

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Σοκ με Βιλανόβα!



Ο καρκίνος χτύπησε ξανά τον Τίτο, ο οποίος μένει εκτός πάγκων. Την Πέμπτη μπαίνει χειρουργείο, αισιόδοξες οι πρώτες εκτιμήσεις. Συνεχής ενημέρωση στο Gazzetta.gr.


Στις 22 Νοεμβρίου του 2011, ο Τίτο Βιλανόβα είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από την παρωτίδα. Τότε, ήταν βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα και είχε μείνει για καιρό εκτός πάγκων.  Πλέον, ως πρώτος προπονητής στη Μπάρτσα και μία μέρα μετά την ευχάριστη είδηση περί επιστροφής του Ερίκ Αμπιντάλ, ο Βιλανόβα παρουσιάζει ξανά επιπλοκές. Ο τεχνικός των Μπλαουγκράνα θα οδηγηθεί ξανά στο χειρουργείο στις 7 το πρωί της Πέμπτης (20/12).

Πριν αναλάβει το καλοκαίρι, είχε περάσει από ενδελεχείς εξετάσεις και οι γιατροί είχαν ανάψει το «πράσινο φως», θεωρώντας ότι το πρόβλημα έχει ξεπεραστεί μετά την επέμβαση. Όπως αναφέρουν οι Ισπανοί, οι πρώτες ενδείξεις φάνηκαν μετά την ματαίωση της συνέντευξης Τύπου του Σάνδρο Ροσέλ και όλων των παικτών που ήταν προγραμματισμένες για την Τετάρτη. Ο σύλλογος ακύρωσε το Χριστουγεννιάτικο γεύμα που ήταν προγραμματισμένο με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, καθώς και το δείπνο των εργαζομένων στο σύλλογο.

Στη φωτογραφία που δημοσίευσε η Marca φαίνεται το σημείο στο οποίο εντοπίζεται ο όγκος

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, o 44χρονος υποβλήθηκε χθες σε εξετάσεις ρουτίνας. Έμεινε στο νοσοκομείο για περισσότερο από όσο αναμενόταν, καθώς οι εξετάσεις  έδειξαν το πρόβλημα, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό. Οι επιπλοκές στη υγεία του Τίτο «παίζουν» σε όλα τα ισπανικά Μέσα και εντός της ημέρας αναμένεται επίσημη ενημέρωση και από τη Μπαρτσελόνα, ενώ όπως αναφέρει η Sport, την Πέμπτη θα υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης του όγκου που επανεμφανίστηκε στο ίδιο σημείο.
 
Το θετικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι η κατάστασή του δεν είναι τόσο σοβαρή όσο την προηγούμενη φορά ενώ το ιατρικό επιτελείο των Μπλαουγκράνα είναι αισιόδοξο για την κατάστασή του, αφού όπως αναφέρεται, ο όγκος είναι πιο μικρός από αυτόν που είχε παρουσιαστεί πέρυσι. Μάλιστα, πηγές της Sport κοντά στους γιατρούς αναφέρουν ότι εφόσον πάνε όλα καλά με την επέμβαση, σε ένα μήνα θα μπορεί να είναι έτοιμος για τους πάγκους. To μεσημέρι της Τετάρτης, στο νοσοκομείο Vall d'Hebron, στο οποίο και έκανε τις εξετάσεις, πήγε ο Ραμόν Κανάλ, επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Μπαρτσελόνα και ο Ντανιέλ Μεδίνα, από το ιατρικό τιμ. Για την κατάσταση της υγείας του Βιλανόβα φέρεται να έχει ενημερωθεί και ο Πεπ Γκουαρδιόλα. 
 
Στα social media έγινε πανικός από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε η είδηση. Το trend #AnimsTito έχει γίνει παγκόσμιο trend. Από κάθε γωνιά του κόσμου σπεύδουν να του πουν περαστικά και κουράγιο.

Ευχαρίστησε τον κόσμο ο γιος του Τίτο
Ο Αντρια Βιλανόβα, γιος του Τίτο ευχαρίστησε μέσω του twitter τον ποδοσφαιρικό κόσμο για τα λόγια συμπαράστασης προς τον πατέρα του. «Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξή σας, είστε υπέροχοι, όλα είναι καλά. Χαιρετισμούς».

Οι αριθμοί του Βιλανόβα
Μετά την ευτυχία στο «Καμπ Νόου» για το +13, τις ανανεώσεις των Τσάβι, Πουγιόλ και Μέσι, αλλά και την επιστροφή του Ερίκ Αμπιντάλ ήρθε μία από τις χειρότερες μέρες για τους Μπλαουγκράνα με τα άσχημα νέα για τον Τίτο Βιλανόβα. Ας δούμε τους αριθμούς του τεχνικού της Μπαρτσελόνα.

1 Ο Τίτο έχει οδηγήσει τους Μπλαουγκράνα στην πρώτη θέση της Primera Division, ενώ είναι η μοναδική ομάδα της Ευρώπης (από τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα) που δεν έχει ήττα στο πρωτάθλημα.

2 Μόλις δύο ήττες έχει ο Βιλανόβα σαν τεχνικός των Καταλανών. Η μία από την Ρεάλ Μαδρίτης στο Supercopa και η άλλη από την Σέλτικ στο Champions League.

14 Ο Τίτο ήταν βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα για τέσσερα χρόνια, στα οποία ο σύλλογος κατέκτησε 14 τίτλους!

15 Από τους 16 αγώνες που έχει δώσει στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει κερδίσει τους 15, ξεκίνημα που είναι το καλύτερο όλων των εποχών για την Μπαρτσελόνα και οποιοδήποτε κλαμπ στην Ισπανία.

23 Σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Βιλανόβα στον πάγκο, οι Μπλαουγκράνα έχουν 23 νίκες σε 27 επίσημους αγώνες.
 
Ανακοίνωση της Ρεάλ
Τα νέα για την κατάσταση της υγείας του Τίτο Βιλανόβα δεν άφησαν ασυγκίνητη την αιώνια αντίπαλό της, που έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για το τεχνικό των Μπλαουγκράνα. «Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, στον οποίο εύχεται ταχεία ανάρρωση. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στο πλευρό της ομάδας του και στην οικογένειά του».

Είπαν...
Πολλά μεγάλα ονόματα από τον χώρο του ποδοσφαίρου έσπευσαν να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στον τεχνικό της Μπάρτσα αλλά και άλλοι αθλητές όπως ο δηλωμένος οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης και κορυφαίος Ισπανός τενίστας, Ραφαέλ Ναδάλ. Ακολουθούν μερικά από αυτά.

Ράφα Μπενίτεθ: «Εμαθα τα άσχημα νέα για τον Τίτο Βιλανόβα. Ολη η ομάδα της Τσέλσι κι εγώ ευχόμαστε καλή τύχη για το μέλλον και δύναμη για τους επόμενους μήνες. Ολη η οικογένεια της Μπαρτσελόνα είναι στο μυαλό μας».
 
Αλβαρο Αρμπελόα: «Οι πόλεμοι κερδίζονται μεσα από πολλές μαχες και το μυστικο είναι να πελευσεις μεχι τελους. Εχεις την υποστηριξη ολων μας. Κουράγιο Τίτο».

Νταβίδ Ντε Χέα: «Ολη η δύναμη του κόσμου για τον Τίτο Βιλανόβα. Ολοι είμαστε μαζί σου».
 
Νούρι Σαχίν: «Κουράγιο στον Τίτο Βιλανόβα, ελπίζω να τα καταφέρεις σύντομα».

Γκάρι Λίνεκερ: «Λυπούμαστε για τον προπονητή της Μπαρτσελόνα, Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος θα χειρουργηθεί, η σκέψη μας μαζί του».

Ντένις Σουάρεθ (παίκτης Μάντσεστερ Σίτι): «Η σκέψη μου είναι με τον Τίτο Βιλανόβα, ελπίζω να είναι καλά και να επανέλθει γρήγορα. Καλή δύναμη Τίτο, όλα να πάνε καλά».

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου