Σελίδες

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Το επεισόδιο Ιμπαγάσα - Τοτσέ και τα κλάματα


Αριέλ Ιμπαγάσα και Χοσέ Τοτσέ δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται αντιμέτωποι. Το 2005 είχε λάβει χώρα ένα επεισόδιο μεταξύ τους, με τον Ισπανό να ξεσπά σε κλάματα. Διαβάστε τη φοβερή ιστορία...


Όταν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν στη σύνθεσή τους ποδοσφαιριστές από τόσες πολλές χώρες είναι λογικό κάποιοι απ' αυτούς να έχουν ξανασυναντηθεί και να έχουν είτε καλές, είτε κακές σχέσεις μεταξύ τους.

Οι ιστορίες που κρύβονται πίσω απ' αυτές τις σχέσεις έχουν πολλές φορές ιδιαίτερο ενδιαφέρον και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παρελθόν ανάμεσα σε Ιμπαγάσα-Τοτσέ.


Συγκεκριμένα, ο Ισπανός και ο Αργεντινός είναι παλιοί γνώριμοι και οι σχέσεις μεταξύ τους δεν ήταν και οι καλύτερες, αφού ξεκίνησαν επεισοδιακά.

Όλα ξεκίνησαν στις 9 Απριλίου του 2005 σ' ένα παιχνίδι ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Νουμάνθια. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα έπαιζε στους "ροχιμπλάνκος", ενώ ο Ισπανός επιθετικός ήταν δανεικός στην Νουμάνθια από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Και οι δύο λοιπόν ανήκαν στην ίδια ομάδα, αλλά εκείνη την ημέρα έπαιζαν αντίπαλοι.

Στο 87' ο Χοσέ Τοτσέ πλήγωσε την ομάδα απ' όπου ξεκίνησε την καριέρα του και ανήκαν τα δικαιώματά του, αφού χάρη στην ασίστ του στον Μιγκέλ, η Νουμάνθια πήρε το τρίποντο της νίκης. Κατά το πανηγυρισμό του, ο 22χρονος τότε επιθετικός, είπε αρκετά "γαλλικά" και ο Αριέλ Ιμπαγάσα δεν άφησε το γεγονός να περάσει...

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού μαζί με τον τερματοφύλακα, Λέο Φράνκο, επιτέθηκαν στον Τοτσέ και του μίλησαν έντονα, κάτι που προκάλεσε μεγάλη ένταση και έκαναν τον Ισπανό επιθετικό να φύγει με δάκρυα στα μάτια από το γήπεδο.

Όπως αποκάλυψε ο προπονητής της Νουμάνθια τότε, Μάξιμο Ερνάντεθ στη συνέντευξη Τύπου, ο Ισπανός επιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν δακρυσμένος μετά το τέλος του ματς και όχι από συγκίνηση. Ο προπονητής του τον ρώτησε τι έγινε και εκείνος απλά του αποκάλυψε πως είχε έναν διάλογο με τον Ιμπαγάσα, χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο Αργεντινός άσος του Ολυμπιακού είχε παραδεχθεί το λάθος του μια ημέρα αργότερα: "Λάθεψα. Ήδη έχω ζητήσει συγγνώμη από τον Τοτσέ".

Όσο για τον Ισπανό; Είχε ανησυχήσει αρκετά για το γεγονός πως πανηγύρισε έξαλλα ένα γκολ κόντρα στην ομάδα που είχε τα δικαιώματά του και φοβήθηκε πως θα τιμωρηθεί. Ο προπονητής του μάλιστα είχε προσπαθήσει να τον καλύψει λέγοντας πως για αρκετούς μήνες δεν αγωνιζόταν και τώρα είχε την ευκαιρία και ήθελε να βοηθήσει την Νουμάνθια.

Σκληρό χτύπημα του Τοτσέ στην Ατλέτικο

Ο παίκτης της Νουμάνθια, δανεικός από την Ατλέτικο, σέρβιρε στο πιάτο το γκολ στον Μιγκέλ και η ομάδα του Φερνάντο βλέπει να απομακρύνεται το ευρωπαϊκό όνειρο. Ο μόνος που έπαιξε μπάλα ήταν ο Τοτσέ", αναφέρει μεταξύ άλλων η "Mundo Deportivo".




Το παιδί από τις ακαδημίες που βγήκε κλαίγοντας

"Μετά το τέλος του ματς, ο Τοτσέ φανερά επηρεασμένος κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια βουρκωμένος. Όταν βγήκε, δήλωσε πως το γκολ του δίνει ανάμεικτα συναισθήματα. Όπως φάνηκε ο Ιμπαγάσα έκανε άσχημη χειρονομία, προς τον Τοτσέ", αναφέρει μεταξύ άλλων η "Mundo Deportivo".






sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου