Σελίδες

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ποιος Μέσι; Ο Τσιτάλου!



Την ίδια ώρα που το ρεκόρ του Μέσι αποτελεί το κυριότερο θέμα στις ποδοσφαιρικές συζητήσεις, δημοσίευμα της «Αs» έρχεται να φέρει τα πάνω-κάτω. 

Η ισπανική ιστοσελίδα αμφισβητεί το γεγονός ότι τα 86 γκολ του Αργεντινού άσου σε ένα ημερολογιακό έτος είναι τα περισσότερα που έχουν σημειωθεί ποτέ, αντιπαραθέτοντας τα 107 γκολ του Γκόντφρι Τσιτάλου, το 1972 με τη φανέλα της Κάμπουε Γουόριορς! 

Ωστόσο το ρεκόρ του ποδοσφαιριστή από τη Ζάμπια δεν αναγνωρίστηκε από την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. 

Ο Τσιτάλου γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1947 και πέθανε με τραγικό τρόπο στις 27 Απριλίου του 1993. Ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας του και ταξίδευε με τους παίκτες του όταν το αεροπλάνο κατέπεσε στη θάλασσα. Κανείς δεν επέζησε από την αεροπορική τραγωδία. 

Επιπλέον ο συντάκτης που υπογράφει το θέμα στην «As» και γνωστός για την… συμπάθεια του στη Ρεάλ, αμφισβητεί και δύο από τα 86 γκολ του Μέσι. Αυτό της 24ης Μαρτίου στο 1-0 επί της Μαγιόρκα και ένα από τα δύο που σημείωσε ο Αργεντινός στο 5-1 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, την 1η Δεκεμβρίου. Και δεν σταματάει εκεί… Εξηγεί ότι τα 86 γκολ του «Λέο» μπήκαν σε 66 ματς, ενώ τα 85 του Μίλερ σε έξι λιγότερα παιχνίδια (60), αλλά και ότι ο άσος της «Μπάρτσα» σκόραρε 14 τέρματα από τα 11 μέτρα, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του ρεκόρ που είχε βάλει μόλις 3 γκολ με πέναλτι.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου