Σελίδες

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

«Δεν γινόταν αλλιώς με Μπάγεβιτς»



Ως καλύτερη λύση και για τις δυο πλευρές περιέγραψε την αποχώρηση Μπάγεβιτς ο Γιώργος Σπανός. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρόεδρος του Ατρομήτου ανέλυσε τις παραμέτρους του «διαζυγίου».

Αφού χαρακτήρισε μάταιο λοιπόν «να προσπαθήσεις ν’ αλλάξεις γνώμη σε κάποιον που δεν νιώθει καλά ψυχολογικά», τόνισε πως η εξέταση και όλων των άλλων παραμέτρων τον οδήγησε (κόντρα στη φιλοσοφία του) στο να δεχθεί την παραίτηση μεσούσης της περιόδου. 

Πριν αναφερθεί στον αντικαταστάτη του, δε (ο οποίος αποκάλυψε ότι θα είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας) ξεκαθάρισε πως και οι παίκτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών για το «πισωγύρισμα» με τον Ολυμπιακό Βόλου και γι’ αυτό «θα πληρώσουν το ανάλογο τίμημα όταν επιστρέψουν από την άδεια», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Σπανός στους 94,6 και τον Βασίλη Μοιρώτσο 

Για τη λύση της συνεργασίας με τον Μπάγεβιτς: «Γνωρίζετε όλοι ότι ο κ. Μπάγεβιτς είχε υποβάλλει την παραίτησή του από το Σάββατο, έπειτα από τον απροσδόκητο αποκλεισμό. Δεν θέλαμε να πάρουμε αποφάσεις εν θερμώ, γι’ αυτό κανονίσαμε μια συνάντηση ώστε το συζητήσουμε. Σε αυτή τη συνάντηση λοιπόν υπήρξε από κοινού απόφαση να λύσουμε τη συνεργασία μας. 

Αν και φιλοσοφία του συλλόγου είναι να μην αλλάζουμε προπονητή μεσούσης της περιόδου, αποφασίσαμε ότι η καλύτερη λύση ήταν αυτή. Εξάλλου και η χρονική συγκυρία -με τη διακοπή του πρωταθλήματος- κρίναμε ότι είναι κατάλληλη για να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα». 

Για το αν προσπάθησε να τον μεταπείσει: «Νομίζω ότι είναι μάταιο να προσπαθήσεις ν’ αλλάξεις την απόφαση ενός ανθρώπου έναν που ψυχολογικά δε νιώθει καλά. Ο κ. Μπάγεβιτς ανέλαβε πρώτος απ’ όλους το μερίδιο που του αναλογεί για την εικόνα της ομάδας και αυτή ήταν μια στάση που τον τιμάει. Εμείς από την πλευρά μας εξετάσαμε ως διοίκηση όλες τις παραμέτρους και αποφασίσαμε να κάνουμε δεκτή την παραίτηση. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι φταίει μόνο ο Μπάγεβιτς. Φταίνε και οι παίκτες και γι’ αυτό θα πληρώσουν το ανάλογο τίμημα μόλις γυρίσουν από τις διακοπές». 

Για το αν είναι πισωγύρισμα ο αποκλεισμός από το Κύπελλο: «Μετά από ένα απροσδόκητο γεγονός πρέπει πάντα να βγαίνεις δυνατός. Το 2008 είχαμε έναν οδυνηρό υποβιβασμό, αλλά βγήκαμε δυνατοί και αυτό φαίνεται από την καθιέρωση μας έπειτα στις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Κι αυτός ο αποκλεισμός, λοιπόν υπό προϋποθέσεις, μπορεί ν’ αποδειχθεί ευεργετικός. 

Όσο για τους στόχους μας πλέον, είναι μονόδρομος η έξοδος στην Ευρώπη -που είναι κι αυτό που μας απέμεινε. Οπωσδήποτε ήταν πισωγύρισμα ο αποκλεισμός κι αυτό γιατί έγινε από ομάδα δεύτερης κατηγορίας. Έναν αποκλεισμό από ανώτερη ομάδα μπορείς να τον δεχθείς. Όταν γίνεται από κατώτερη ομάδα, όμως, κάτι φταίει». 

Για το αν νιώθει άσχημα που κατέληξαν εκεί τα πράγματα: «Δεν είναι στη φιλοσοφία μου να αλλάζει προπονητής στη μέση της χρονιάς, αλλά μερικά πράγματα δεν έρχονται όπως τα σχεδιάζεις. Είμαι μπαρουτοκαπνισμένος παράγοντας και ξέρω πώς να χειρίζομαι τέτοιες καταστάσεις. Δεν είναι το καλύτερό μου, αλλά μερικές φορές δεν γίνεται αλλιώς». 

Για το πώς θα επιλεχθεί ο αντικαταστάτης του Μπάγεβιτς: «Για μας τα συμβόλαια είναι περισσότερο λόγος. Όλα εξαρτώνται από τη δουλειά και τα αποτελέσματα του καθενός. Ο άνθρωπος που θα κρίνουμε κατάλληλο πρέπει να μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή μας, η οποία είναι πολύπλευρη. Κι αυτό διότι εκτός της καλής πορείας, στόχος μας είναι να αξιοποιηθούν παράλληλα οι ακαδημίες, να βγουν παίκτες. Θέλουμε να δουλέψουμε σε βάθος και όχι με ένα πρόσκαιρο πλάνο». 

Για το ποια θα είναι τα κριτήρια της επιλογής: «Θα πάμε σε προπονητή που θα είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Είμαστε στη μέση του πρωταθλήματος και δεν θέλουμε να ρισκάρουμε. Υπάρχει μια βαθιά οικονομική κρίση που έχει αγγίξει και το ποδόσφαιρο. Πρώτος στόχος μας λοιπόν είναι να έχουμε νοικοκυρεμένη ομάδα, που θα συμμορφώνεται με τις επιταγές της UEFA. 

Ο κόσμος θέλει μεταγραφές, αλλά πρέπει μερικές φορές να λέμε την αλήθεια. Με 65 εισιτήρια στο Κύπελλο και όταν σε άλλα ματς πληρώνεις από την τσέπη σου τα έξοδα του αγώνα, δεν μπορείς να ζητάς μεταγραφές. Αυτό που με ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα είναι η “υγεία” του συλλόγου. Πάντα έτσι θα είναι με εμένα και πάντα θα απλώνουμε τα πόδια εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Κάνοντας κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Βλέπετε, εξάλλου, ομάδες με μεγάλη απήχηση στη χώρα τι προβλήματα αντιμετωπίζουν. Ο Ατρόμητος, λοιπόν, όσο είμαι εγώ δεν θα αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις». 

Για το θέμα του Μακέντα: «Δεν μ’ αρέσει να μπαίνω σε ονοματολογία. Υπάρχει τεχνικός διευθυντής που ασχολείται με αυτά τα θέματα. Πράγματι μας έχει προταθεί ο συγκεκριμένος παίκτη και εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους για να δούμε αν μπορούμε να τον αποκτήσουμε». 

Για ενδεχόμενη πρόταση για τον Σκόνδρα: «Υπάρχει σε προφορικό επίπεδο μια δέσμευση ότι θα μας έρθει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού. Η πληροφόρησή μου είναι αυτή. Περιμένουμε λοιπόν την πρόταση γιατί προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο». 

Για το πότε θα έχει βρεθεί ο επόμενος προπονητής: «Μέχρι την επόμενη Δευτέρα που θα αρχίσει η προετοιμασία για το παιχνίδι με την Κέρκυρα, θέλουμε να έχουμε βρει τον προπονητή που θα πάρει τα κλειδιά της ομάδας και θα συνεχίσει την ανοδική πορεία του Ατρομήτου. Τα δύσκολα μας πεισμώνουν και γι’ αυτό πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε πάλι τους στόχους μας».

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου