Σελίδες

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

«Καίει» τον Παπακωνσταντίνου η λίστα Λαγκάρντ



Προανακριτική Επιτροπή περιμένει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είναι σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, που διαρρέουν από δικαστικές και πολιτικές πηγές, το πρόσωπο-βόμβα της υπόθεσης Λαγκάρντ. 

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το μεσημέρι της Παρασκευής, στη λίστα που έφθασε πρόσφατα από τη Γαλλία υπάρχουν τέσσερα ονόματα που δεν αναφέρονταν στην αρχική. 

Την αλλοίωση της λίστας φέρεται να έκανε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς τα τρία ονόματα που σβήστηκαν αφορούν συγγενικά πρόσωπα του τότε υπουργού, που μάλιστα ήταν εκείνος που είχε παραλάβει τον κατάλογο από την Γαλλίδα ομόλογό του Κριστίν Λαγκάρντ. 

Τα τέσσερα ονόματα συνδέονται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς -έναν κλειστό και έναν με 1.222.000 δολάρια. 

Και οι δύο λογαριασμοί φέρονται να ανήκουν στη σύζυγο συγγενικού προσώπου του Γ. Παπακωνσταντίνου. 

Εντός της ημέρας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο-φωτιά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το παραδώσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο. 

Πέραν από το άδοξο τέλος της πολιτικής του καριέρας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου (και ίσως όχι μόνον αυτός…) είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με Προανακριτικές Επιτροπές και κατά πάσα πιθανότητα και με την Τακτική Δικαιοσύνη. 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου