Σελίδες

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ο Αλέξης Τσίπρας "κλείνει" φιλικό με την Εθνική Αργεντινής


Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Λατινική Αμερική, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού της Αργεντινής και μετέφερε πρόταση της ΕΠΟ για φιλικό των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ. Θετικοί οι Αργεντίνοι. Πρόταση και στην Εθνική Βραζιλιάς.


Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Λατινική Αμερική έγινε καθαρά για πολιτικούς λόγους, όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έβαλε τις βάσεις για να "κλειστεί" φιλικό ανάμεσα στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και την "αλμπισελέστε".

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταβίβασε το αίτημα της ΕΠΟ και του προέδρου της, Γιώργου Σαρρή, σχετικά με το φιλικό ανάμεσα στις δύο εθνικές ομάδες.


Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της Αργεντινής, Κλαούντιο Μορέσι, εμφανίστηκε κάθε άλλο παρά αρνητικός, υπογραμμίζοντας : "Θα 'ναι σημαντικό να καταφέρουμε μέσα στο 2013-2014 ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και την Εθνική Αργεντινής σε ελληνικό έδαφος".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αλέξης Τσίπρας, εξήγησε πως θα είναι σημαντικό να διοργανωθεί ένα τόσο σπουδαίο φιλικό στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε δύο χώρες που έχουν "κοινή μοίρα", ενώ δεν παρέλειψε να πει πως τα έσοδα από τις διαφημίσεις και τα εισιτήρια θα δοθούν σε ανθρώπους που βάλλονται από την κρίση, ως συμβολική κίνηση, η οποία δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά δίνει κουράγιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, είχε κάνει αντίστοιχη πρόταση και στην Βραζιλία, ενώ η αντιπροσωπεία χάρισε στον Κλαούντιο Μορέσι μια εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδας.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου