Σελίδες

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Έρχονται ντέρμπι στο Champions League


Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων και είναι η ομάδα που κανείς από τους ισχυρούς δεν θα ήθελε να βρει στον δρόμο του. 

Ποιος θα αποφύγει τη Ρεάλ; Αυτό είναι το ζητούμενο στη σημερινή κλήρωση της φάσης των «16» του Champions League που θα αρχίσει στις 12.30 το μεσημέρι στη Νιόν. Η «Βασίλισσα» είναι στο γκρουπ των αδυνάτων και είναι η ομάδα που κανείς εκ των ισχυρών δεν θέλει στο δρόμο του.
Με τους περιορισμούς που υπάρχουν (δεν κληρώνονται μαζί ομάδες από την ίδια χώρα και τον ίδιο όμιλο) οι Μαδριλένοι έχουν πέντε πιθανούς αντιπάλους: Γιουβέντους, Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί ΣΖ, Σάλκε. Μπορεί να βγει ντέρμπι Γιουνάιτεντ ή Μπάγερν-Ρεάλ μπορεί να την «πληρώσει» (π.χ.) η Σάλκε.

Να σημειωθεί ότι όλες οι ισπανικές ομάδες (Μπαρτσελόνα, Βαλένθια στους ισχυρούς, Ρεάλ και Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε στους αδύνατους) έχουν πέντε πιθανούς αντιπάλους λόγω των περιορισμών που προαναφέραμε.

Ανάμεσα στα αξιοσημείωτα της κλήρωσης είναι ότι από τους 16, οι εννιά έχουν κατακτήσει τουλάχιστον μια φορά το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης (Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Μπάγερν, Ρεάλ, Μάντσεστερ Γ., Μπαρτσελόνα, Πόρτο, Σέλτικ και Μίλαν) ενώ στον τελικό έχουν παίξει άλλες δυο (Βαλένθια, Αρσεναλ)

Από την κλήρωση, πάντως, θα απουσιάζει η Τσέλσι που έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης η οποία απέτυχε να προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Στην κλήρωση εκπροσωπούνται εννιά χώρες ενώ μόλις πέντε από τις 16 ήταν και πέρυσι στη Β' φάση της διοργάνωσης (Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ, Μίλαν και Ρεάλ).

Οι ισχυροί θα παίξουν τη ρεβάνς εντός έδρας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 12/13 και 19/20 Φεβρουαρίου (οι πρώτοι) και στις 5/6 και 12/13 Μαρτίου οι επαναληπτικοί. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου 2013 στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

 

ΙΣΧΥΡΟΙ
Παρί Σεν Ζερμέν
Σάλκε
Μάλαγα
Ντόρτμουντ
Γιουβέντους
Μπάγερν
Μπαρτσελόνα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΑΔΥΝΑΤΟΙ

Πόρτο
Άρσεναλ
Μίλαν
Ρεάλ
Σαχτάρ
Βαλένθια
Σέλτικ
Γαλατάσαραϊ 


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου