Σελίδες

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

JUNIOR EUROVISION 2012: Απόψε ο δέκατος διαγωνισμός!


Με το σύνθημα «Break the Ice» διοργανώνει απόψε η Ολλανδία στην πρωτεύουσά της, το Άμστερνταμ, τον 10ο διαγωνισμό Junior Eurovision 2012. Το μικρό αδερφάκι της ενήλικης Eurovision, που ξεκίνησε το 2003, θα αναδείξει φέτος τον 10ο νικητή του και οι Ολλανδοί έχουν βάλει τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν. Άλλωστε αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η χώρα θα διοργανώσει τον διαγωνισμό, μετά από το 2007 που πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ, και η πρώτη φορά στην μικρή ιστορία του θεσμού που χώρα αναλαμβάνει για δεύτερη φορά τη διοργάνωσή του.




Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Kim-Lian van der Meij, τραγουδίστρια και παρουσιάστρια και ο Ewout Genemans, παρουσιαστής. Η Kim-Lian παρουσίασε (έγκυος τότε) και τον διαγωνισμό του 2007, ενώ φέτος τραγουδάει το θεματικό τραγούδι της βραδιάς «Break the Ice». Παρακολουθήστε το video του τραγουδιού, μαζί με ένα μήνυμα που έστειλε στην παρουσιάστρια η νικήτρια της Eurovision 2012, Loreen.




12 χώρες με ισάριθμα τραγούδια θα διαγωνισθούν για το βραβείο. Για πρώτη φορά φέτος συμμετέχουν οι Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν και Ισραήλ, ενώ οι χώρες που δεν έχουν λείψει από κανέναν διαγωνισμό είναι το Βέλγιο, η Λευκορωσία και η Ολλανδία. Η Λευκορωσία και η Γεωργία έχουν βραβευθεί δύο φορές η καθεμία. Φέτος συναντάμε ξανά τη Lerika για τη Ρωσία η οποία στον περσινό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αρμενία είχε έρθει 6η συμμετέχοντας με τη Μολδαβία.

Για φέτος, εκτός από τη 10άδα της κάθε χώρας, θα υπάρξει μια ακόμη η οποία θα προκύψει από τη βαθμολογία μιας επιτροπής που θα απαρτίζεται από παιδιά από τις διαγωνιζόμενες χώρες. Η βαθμολογία αυτή θα ανακοινωθεί από έναν καλεσμένο »έκπληξη» όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Ακολουθούν οι συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού σε σειρά εμφάνισης:


1. Λευκορωσία – Egor Zheshko – A More-More


2. Σουηδία – Lova Sönnerbo – Mitt Mod


3. Αζερμπαϊτζάν – Omar & Suada – Girls & Boys (Dünya Sənindir)


4. Βέλγιο – Fabian – Abracadabra


5. Ρωσία – Lerika – Sensation


6. Ισραήλ – Kids.il – Let The Music Win


7. Αλβανία – Igzidora Gjeta – Kam Një Këngë Vetëm Për Ju


8. Αρμενία – Compass Band – Sweetie Baby


9. Ουκρανία – Anastasiya Petryk – Nebo


10. Γεωργία – The Funkids – Funky Lemonade


11. Μολδαβία – Denis Midone  – Toate Vor Fi


12. Ολλανδία – Femke – Tik Tak Tik


Ο διαγωνισμός Junior Eurovision 2012, θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 21:15 ώρα Ελλάδας, και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του www.junioreurovision.tv

ogaegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου