Σελίδες

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

William Hill, Betfair φεύγουν, η «Black List» έρχεται...


Την απόσυρσή της από την ελληνική αγορά ανακοίνωσε στους πελάτες της, η στοιχηματική εταιρία William Hill, τηρώντας την οδηγία που εξέδωσε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, σύμφωνα με την οποία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους, όσες εταιρίες δεν έχουν αποκτήσει άδεια λειτουργίας από το ελληνικό κράτος.

Η William Hill είναι η δεύτερη εταιρία που έχει ακολουθήσει τη διαδικασία κλεισίματος της πρόσβασης στοιχηματισμού προς τους Ελληνες παίκτες, ενημερώνοντάς τους, ότι από τις 23:59 της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου 2012, οι λογαριασμοί τους θα είναι ανενεργοί για πρόσβαση στο αθλητικό στοίχημα, ενώ θα παραμείνουν ενεργοί για αναλήψεις οποτεδήποτε το επιθυμούν.

Πριν από μια εβδομάδα, περίπου, σε ανάλογη κίνηση είχε προβεί και η εταιρία Betfair, η οποία σταμάτησε να δέχεται στοιχηματισμό από Ελληνες πελάτες, ενώ από την πρώτη στιγμή της έκδοσης του νόμου για τις άδειες είχε αποσυρθεί από την Ελλάδα η εταιρία Landbrokes.

Το μήνυμα της William Hill προς τους πελάτες της αναφέρει:

«Με λύπη μας σας πληροφορούμε ότι η William Hill έχει αποφασίσει να αποσύρει πλήρως την παροχή υπηρεσιών στοιχήματος και παιχνιδιών από την Ελληνική αγορά και τους κατοίκους της.

Θα θέλαμε να απολογηθούμε για τυχόν προβλήματα που ίσως προκληθούν και να τονίσουμε ότι η απόφαση πάρθηκε για νομικούς λόγους πέρα από τον έλεγχό μας.

Οι λογαριασμοί των κατοίκων Ελλάδας θα διακοπούν από τις 23:59 (Ελλάδας) της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου 2012. Μετά από τη διακοπή, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας για πρόσβαση στο αθλητικό στοίχημα ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία παιχνιδιών ή τζόγου της ιστοσελίδας μας.

Θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε την κατάσταση λογαριασμού σας και να κάνετε ανάληψη τυχόν υπολοίπου οποτεδήποτε το επιθυμείτε. Σε περίπτωση αλλαγής αυτών των όρων θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Για να κάνετε ανάληψη επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και κάντε κλικ στην επιλογή «Ο λογαριασμός μου» και «Ανάληψη» για να δώσετε την εντολή ανάληψης.

Αν έχετε ξεχάσει τα στοιχεία σας, μπορείτε να τα ανακτήσετε μέσω της επιλογής «Χάσατε τα στοιχεία σύνδεσης;» στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας μας.

Παρακαλώ σημειώστε:

1. Για τυχόν μπόνους τα οποία εκκρεμούν, οι απαιτήσεις στοιχήματος πρέπει να εκπληρωθούν πριν να ζητήσετε ανάληψη και πριν τις 23:59 (Ελλάδας) της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου 2012. Σε περίπτωση που ζητήσετε ανάληψη χωρίς να εκπληρώσετε τους όρους του μπόνους, διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε το μπόνους πριν την ολοκλήρωση της ανάληψης.

2. Οι Βαθμοί Πόκερ πρέπει να εξαργυρωθούν πριν τις 23:59 (Ελλάδας) της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου 2012, ενώ οι εναπομείναντες βαθμοί μετά από αυτή την ημερομηνία θα αφαιρούνται.

3. Στοιχήματα ΑΝΤΕ που καταγράφονται πριν τις 23:59 (Ελλάδας) της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου 2012 θα ισχύουν και θα διευθετηθούν σύμφωνα με τους συνήθεις κανόνες της αγοράς. Σε περίπτωση κέρδους, θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας και να προβείτε σε ανάληψη.

Αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την πρόσβαση στον λογαριασμό σας ή για ανάληψή σας, επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στοsupport.el@willhill.com“>support.el@willhill.com.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την προτίμηση που έχετε δείξει στη William Hill μέχρι τώρα. Σε περίπτωση αλλαγής των παρόντων συνθηκών, θα ενημερωθείτε αντίστοιχα».

Μετά τιμής,

William Hill

Έρχεται η Black List

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων η ολοκλήρωση της προθεσμίας για την αποχώρηση των εταιριών από την ελληνική αγορά θα σημάνει την προσθήκη εκείνων που τελικώς δεν έχουν συμμορφωθεί -και είναι ακόμα πολλές- στη black list που πρέπει να δοθεί εντός των ημερών στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, η λίστα με τις εταιρίες που δεν έχουν καταστήσει ανενεργή την πρόσβαση στις ιστοσελίδες τους από ip της Ελληνικής Δημοκρατίας θα καταγγελθούν στους παρόχους, τις τράπεζες, τις διαφημιστικές εταιρίες και φυσικά θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του ν.4002/2011, που προβλέπουν κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και χρηματική ποινή από 200.00 έως 500.000 ευρώ. Κυρώσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και οι υπεύθυνοι των Μ.Μ.Ε. που φιλοξενούν στα Μέσα τους διαφημίσεις στοιχηματικών εταιριών που δεν έχουν υπαχθεί στο καθεστώς της αδειοδότησης από το ελληνικό κράτος.

Βέβαια, η μη αποδοχή στοιχημάτων από την Betfair και την William Hill, δεν σημαίνει ότι συντάσσονται απόλυτα με την οδηγία της ΕΕΕΠ, αφού αυτή προβλέπει τη μη πρόσβαση και όχι την πρόσβαση χωρίς δυνατότητα στοιχηματισμού… Και αυτό είναι κάτι που δεν παραβλέπουν τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων, τονίζοντας ότι από την πλευρά τους θα εφαρμόσουν πλήρως όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις του νόμου.

Περίεργη… φημολογία για σχέδιο νέου νόμου αδειοδοτήσεων

Την ώρα, πάντως, που φαίνεται ότι πάει να μπει μια τάξη στο όργιο της φοροδιαφυγής, της «μαύρης διαφήμισης» και της απώλειας δισεκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα προς offshore στη Μάλτα, το Γιβραλτάρ, τα Νησιά Τζέιμς και άλλους τόπους «φιλοξενίας» των θυγατρικών ή μητρικών στοιχηματικών εταιριών, κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να έχει στα… σκαριά νέο νόμο για τη χορήγηση αδειών διαδικτυακού στοιχήματος, ο οποίος θα κάνει -πιθανότατα- την εμφάνισή του, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Αυτή και μόνο η είδηση, εφόσον επαληθευτεί, μπορεί εκ νέου να φέρει τα πάνω κάτω στην αγορά, αφού κανένας πλέον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ να προκαλέσει μια μίνι απελευθέρωση της αγοράς, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις και των στοιχηματικών εταιριών προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου να «συνετίσει» την Ελληνική Κυβέρνηση που δείχνει, έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση, διάθεση να παρέμβει… Αν αυτή η παρέμβαση γίνεται για τα μάτια του κόσμου ή όχι, είναι κάτι που -τελικά- θα πρέπει να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε, αφού τα επιχειρηματικά συμφέροντα που παίζονται πίσω από το στοίχημα και τις εταιρίες που θέλουν να «παίξουν μπάλα» στην Ελλάδα, αλλά με τους δικούς τους όρους… παιχνιδιού, είναι -κυριολεκτικά- τεράστια.

onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου