Σελίδες

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Διώξτε «Σπανούς» και «Κωστούλες», ανόητοι!



Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τις «τρέλες» ορισμένων που νομίζουν ότι οι ομάδες τους έγιναν «ομαδάρες» και δεν σκέφτονται τα χειρότερα, γιατί δεν εκτιμούν τα καλύτερα…


Eχασε ο Ατρόμητος από τον Παναθηναϊκό από ένα λάθος του Γιαννούλη και άρχισαν τις γκρίνιες, τις αποδοκιμασίες και τις ύβρεις κάποιοι στο Περιστέρι. Εγινε μεγάλος και τρανός, βλέπετε, ο Ατρόμητος, και δεν… αντέχει την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό. Πάει για Τσάμπιονς Λιγκ ο Ατρόμητος και δεν μπορούν να χωνέψουν κάποιοι πώς χάνει εντός έδρας από τον Παναθηναϊκό, παρότι στο… «Πάμε Στοίχημα» ήταν φαβορί. Εχασε με τον allenatore παρότι δεν είχε δεχθεί γκολ με τον «Αναστό» στον πάγκο και στραβομουτσούνιασαν κάποιοι. Και καλά  να φύγεις στενοχωρημένος και πικραμένος, γιατί στο κάτω – κάτω βρε αδερφέ η ομάδα σου είναι, πάντα τη «βλέπεις» (ή θες να την βλέπεις) ως κάτι μεγαλύτερο και ομορφότερο απ΄ αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Λογικό. Δεν σου άρεσε και η μπάλα που έπαιξε (με δύο ευκαιρίες σε όλο το ματς), έβαλε… μέσα στα δίχτυα και δυο – τρεις φορές αυτός ο άμπαλος ο Τοτσέ(ς) τον… «πολύ» Ταβλαρίδη της Λιλ (κόουτς, αριστεροί στόπερ σαν τον Λαζαρίδη δεν υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα), έκανε ένα «παιδικό» σφάλμα ο Γιαννούλης, δεν αντέχεις άλλο Κούτσι περιμένοντας τον Μάντζιο, αδυνατούσε να αξιοποιήσει Επστάιν – Μπρίτο – Σουμπίνιο, φεύγεις στενοχωρημένος.


Θυμάσαι την ομάδα με Δώνη, τους τελικούς Κυπέλλου, την Ευρώπη, βλέπεις εφέτος ότι δεν σου βγήκε ο Ντούσαν, ότι αποκλείστηκες από ομάδα Β΄ Εθνικής στο Κύπελλο, ότι είσαι στην τέταρτη θέση ενώ θα μπορούσες να είσαι στην δεύτερη, δεδομένης της κατάστασης σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Και τι βρίζεις ρε φίλε τον Σπανό και τον Αναστόπουλο, όπως κάποιοι άλλοι ανόητοι έβριζαν τον «Ελέ» στη Νέα Σμύρνη πριν από λίγες εβδομάδες; Ποιος ήταν ο Ατρόμητος χωρίς τον Σπανό, ποιος είναι τώρα, και ποιος θα είναι αν φύγει;

Θα περιμένουν στην ουρά οι μεγαλοεπενδυτές του Περιστερίου και των δυτικών προαστίων για να πάρουν μια ομάδα που πήγε Ευρώπη και σε δύο τελικούς Κυπέλλου από τη Β΄ Εθνική, αλλά δεν μπορεί να γεμίσει το γήπεδο του πέμπτου μεγαλύτερου Δήμου στην Ελλάδα, παρά το «άνοιγμα» της ΠΑΕ εδώ και αρκετά χρόνια και στα σχολειά και με τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων και με οικογενειακά πακέτα και με όλα τα καλά; Η’ μήπως θα σου βρεθεί κάνας πρίγκιπας, ή θα σου φέρει ο Σαμαράς από το Κατάρ κάποιον ζάπλουτο ή θα σου βρει ο ίδιος ο Σπανός κάποιον «πετρελαιά»; Θα σου πως εγώ φίλε Περιστεριώτη τι θα γίνει αν φύγει ο Σπανός. Αθηναϊκός θα γίνεις σε λίγα χρόνια, να παλεύεις με τη Δόξα Βύρωνα και τον Πανερυθραϊκό για την άνοδο στην Δ΄ Εθνική. «Ψήλωσαν» και στον… Ατρόμητο που είχε να δει την Α΄ Εθνική από τη δεκαετία του ‘80 και βρίζουν τον Σπανό! Είδαμε πού έφτασε και ο Ιωνικός του πατέρα Κανελλάκη όταν έφυγε. Είδαμε και την «Πρόο» όταν έφυγε ο Καρράς και τον Αθηναϊκό στην μετά Καλογιάννη εποχή και τον Απόλλωνα μετά τον Αλαμάνο, είδαμε και τον Εθνικό, είδαμε και τον Εθνικό Αστέρα που «εξαφανίστηκε» μετά την πρόσφατη αποχώρηση των Παπαδόπουλων.

Ομάδες του λεκανοπεδίου δίχως πυρήνα τουλάχιστον 4.000 οπαδών σε κάθε ματς, αν δεν «βγάλουν» παίκτες, δεν μπορούν να ζήσουν καλά χωρίς να βάλει ο εκάστοτε πρόεδρος το χέρι στην τσέπη. Μα ο Σπανός έχει κάνει τα πάντα και γι αυτό: και για να βγάλει παίκτες ο Ατρόμητος, ο οποίος ήδη έχει δώσει αρκετούς και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό! Διώξτε τον λοιπόν, ανόητοι. Και εσείς, εκεί στο Αγρίνιο, διώξτε τον Φώτη Κωστούλα, ο οποίος πέρυσι τράβηξε μια χρονιά γενάτη ζόρια και λύπες και γκρίνιες και «εμφύλιους» και αστειότητες. 

Διώξτε τον ντε! Παίζει πολλά χρόνια στην Α΄ Εθνική ο Παναιτωλικός και δεν… αντέχεται η άτιμη η Β’. Χόρτασαν οι Αγρινιώτες 30 χρόνια με «Καμαρά» και παικταράδες και υπερθέαμα και δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ με τις διαδοχικές αποτυχίες της ομάδας. Διώξτε τον να δείτε πού θα φτάσει η ομάδα! Κλείστε τα μάτια σε αυτά που περνά η Λάρισα μετά την αποχώρηση του Πηλαδάκη και στο μεταβατικό στάδιο του ΟΦΗ μετά τους Βαρδινογιάννηδες και θα δείτε.  

Ισως να τα… δικαιολογούσα όλα αυτά αν συνέβαιναν σε άλλα χρόνια και όχι σε περίοδο κρίσης και με δεκάδες παραδείγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε όλους τους «τύπους» των ομάδων. Και στις «μεσαίες» του λεκανοπεδίου  και στις επαρχιακές και στις μεγάλες (Παναθηναϊκός όπου δεν βάζει κανένας λεφτά πλέον, ΠΑΟΚ στην προ Ζαγοράκη εποχή, ΑΕΚ ασφαλώς). Αλλά τώρα; Δεν βλέπετε τι έχει συμβεί σε δεκάδες ομάδες; Δεν βλέπετε πόσο λίγοι με μεράκι, καψούρα και όραμα έχουν μείνει στις ΠΑΕ; ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ είναι για τον Ατρόμητο ο Σπανός και για τον Παναιτωλικό ο Κωστούλας, "ουρά" θα έκαναν οι ομάδες αν κατέθεταν "εκδήλωση ενδιαφέροντος" για να αναλάβουν τα ηνία κάποιου άλλου συλλόγου! 

Με τι νομίζετε ότι «γεμίζουν» αυτοί που έχουν αυτές τις ομάδες; Μπορεί να υπάρχουν ελάχιστοι που γουστάρουν τη λεζάντα και περνούν τον χρόνο τους. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι που θέλουν ως «άρμα» για άλλα πράγματα και συμφέροντα την ομάδα. Όχι όμως οι «Σπανοί» και οι «Κωστούλες». Aυτοί «γεμίζουν» με τους πανηγυρισμούς των παππούδων, με τα παιδιά στο γήπεδο, με το τραγούδι, τα… ταμπούρλα και τα ωραία των οργανωμένων τους. Αυτούς, τους έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά αυτή την περίοδο. Διώξτε τους λοιπόν. Η Γ΄ και το ερασιτεχνικό δεν θα είναι μακριά…

gazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου