Σελίδες

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αυτοκτόνησε.. (video)


Σε ένα θεαματικό παιχνίδι, που διατήρησε την αγωνία μας σε υψηλά επίπεδα μέχρι και την εκπνοή του, Arsenal και Liverpool αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στο Emirates για την 24η αγωνιστική της Premiership. Η Liverpool έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει ένα μεγάλο τρίποντο το οποίο θα την έφερνε σε ισοβαθμία με τους Gunners καθώς προηγήθηκε με σκορ 0-2 χάρις σε τέρματα των Suarez (5') και Henderson (60'). H Arsenal όμως απάντησε με τον Giroud (65') και τον Walcott (68') και πήρε έναν βαθμό που σίγουρα δεν περίμενε. Οι Gunners αυξάνουν τη συγκομηδή τους σε 38 πόντους και η Liverpool se 35. Σε γενικές γραμμές είδαμε ένα δυνατό παιχνίδι με σκληρές αναμετρήσεις, με τη Liverpool να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και την Arsenal να δείχνει χαρακτήρα και να απαντά άμεσα.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ της αναμέτρησης.

Α’ Ημίχρονο

Καλύτερα δε θα μπορούσε να ξεκινήσει το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους με τη Liverpool να μπαίνει πιο δυνατά σε σχέση με τους γηπεδούχους καθώς βρέθηκε στα καρέ του Szczesny από το 3ο κιόλας λεπτό κερδίζοντας μάλιστα και κόρνερ. Δυο λεπτά αργότερα ήρθε και η στιγμή του μοναδικού γκολ του πρώτου ημιχρόνου με τον Luis Suarez. Ο Johnson μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, βγήκε από αριστερά και πραγματοποίησε χαμηλή μπαλιά στον Sturridge μέσα στη περιοχή, ο Άγγλος σούταρε, με τον Szczesny να σώζει αρχικά την ομάδα του, η μπάλα όμως κατέληξε στον Suarez ο οποίος δε δυσκόλευτηκε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Η Arsenal απάντησε αμέσως με τον Theo Walcott ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Reina με τον Ισπανό όμως να αποκρούει το δυνατό σουτ του εξτρέμ των Gunners στέλνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με την Arsenal να πολιορκεί τη Liverpool για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

Μέχρι και το 20ο λεπτό η Arsenal ήταν στο προσκήνιο απειλώντας με Giroud και Walcott, με τον τελευταίο μάλιστα να πραγματοποιεί σουτ από δεξιά και τον Reina να αποκρούει ξανά θεαματικά. Στο 30ο λεπτό ο Agger έπιασε κεφαλιά μετά από κόρνερ του Gerrard αλλά δε μπόρεσε να νικήσει τον Szczesny ο οποίος απέκρουσε όμορφα. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η Liverpool βρέθηκε πολύ κοντά στο να διπλασσιάσει τα τέρματα της, με τον Henderson αυτή τη φορά, ο οποίος μετά από κόντρα της ομάδας και πάσα του Downing, βρέθεηκε με τον Szczesny τετ-α-τετ στο αριστερό μέρος της περιοχής, προσπάθησε να κρεμάσει την ανυπεράσπιστη εστία της Arsenal, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με αυτόν τον τρόπο ήρθε και το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους στο οποίο η Liverpool άξια βρισκόταν μπροστά στο σκορ καθώς πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.

Β’ Ημίχρονο

Πολλά γκολ και ακόμα πιο πολλές συγκίνησεις μας επιφύλασε και στην τελική μας προσέφερε το δεύτερο μέρος. Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο η Liverpool βρέθηκε στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά ο Daniel Sturridge βρέθηκε μέσα στη περιοχή των αντιπάλων και διαμαρτύρηθηκε για χέρι του Vermaelen το οποίο ποτέ δεν δόθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Στο 60’ ο Henderson με πολύ όμορφη προσπάθεια διπλασσίασε τα τέρματα της ομάδας του και την έστειλε στον έβδομο ουρανό. Ο Άγγλος διεθνής μέσος πέρασε σαν σταματημένο το αμυντικό δίδυμο της Arsenal και με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σε μια σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία. Η χαρά της Liverpool δεν κράτησε πολύ καθώς πέντε λεπτά αργότερα ο Giroud μείωσε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Wilshere, ενώ ο Walcott έφερε το ματς στα ίσα στο 68’ με διαγώνιο σουτ μέσα από τη περιοχή  το οποίο άφησε «άγαλμα» τον Reina. Το παιχνίδι μετατράπηκε σε ροντεό με τον Walcott να απειλεί ξανά στο 71'. Δέκα λεπτά αργότερα ο Cazorla απείλησε μετά από όμορφη πάσα του Podolski αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ με την Arsenal να πιέζει για τη νίκη. Στο 87’ η Liverpool επέζησε και πάλι μετά από προσπάθεια του Giroud να σημειώσει το τρίτο τέρμα της ομάδας του με τον Reina να προλαβαίνει τον Γάλλο επιθετικό. Η Liverpool δεν είπε τη τελευταία της λέξη και στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού έφτασε κοντά σε μια επική νίκη με τον Suarez ο οποίος "κεραυνοβόλησε" τον Szczesny από τα πλάγια της περιοχής αλλά ο Πολωνός τερματοφύλακας έσωσε την ομάδα του με ωραία απόκρουση στη δεξιά γωνία.

Συνθέσεις

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs, Ramsey, Wilshere, Cazorla, Walcott, Podolski, Giroud

Liverpool: Reina, Johnson, Agger, Carragher, Wisdom, Lucas, Gerrard, Henderson, Downing, Suarez, Sturridge

englishfootball.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου