Σελίδες

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Real... Mπάτσα (vid)



Special σφαλιάρα (1-3) στη Μπαρτσελόνα από τον Κριστιάνο (2 γκολ) και την Ρεάλ, η οποία προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου και χτύπησε... καμπανάκι.


Από εκείνα τα σλάλομ του Ροναλντίνιο, από τα έξι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», από τα πέντε στο ντεμπούτο του Μουρίνιο. Ολα αυτά δεν είχαν ξεπλυθεί ούτε με την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, του Κυπέλλου ή του Σούπερ Καπ. Τόσο οι Μαδριλένοι όσο και ο ίδιος ο Ζοσέ δεν θα ησύχαζαν εάν δεν απαντούσαν με εκκωφαντικό τρόπο. Τι καλύτερο δηλαδή από αυτό το γλέντι που έστησε ο Πορτογάλος με τα παιδιά του στο Καμπ Νόου». Σε ένα clasico που δε είχε καμία σχέση με τα όσα ανταγωνιστικά ντέρμπι μας είχε συνηθίσει ο Μέσι και η παρέα του, η Ρεάλ διέλυσε τη Μπαρτσελόνα με το άπλετο και πέρα για πέρα δίκαιο 3-1 και προκρίθηκε στον τελικό του Copa del Rey.

Πρωτοπαλίκαρο; Ποιος άλλος από τον ηγέτη των Μερένγκες. Ναι, αυτός ο τύπος που οι ίδιοι οι οπαδοί της ομάδας του τον έχουν αποδοκιμάσει, έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Καταλανών, τους έβαλε δύο γκολ και έφτιαξε ένα εκπληκτικό ρεκόρ: αυτό του 6ου διαδοχικού σκοραρίσματος στο άντρο των μισητών αντιπάλων. Ποτέ, κανείς δεν υπήρξε τέτοιος δολοφόνος στην ιστορία της αέναης αυτής αντιπαλότητας. Ο Κριστιάνο έφτασε τα 12 γκολ κόντρα στη Μπάρτσα, με τα οκτώ να τα έχει πανηγυρίσει στη Βαρκελώνη.

Η γιορτή των Μαδριλένων στήθηκε απόντος των γηπεδούχων. Ο Μέσι φάνηκε ότι έπαιζε μόνο σε δύο φάσεις και η μία εξ αυτών στημένη (στο 2' πήγε να σκοράρει και στο 40' το πολύ καλό φάουλ του έξυσε το δοκάρι). Το κέντρο ήταν μπλοκαρισμένο, η επίθεση χωρίς ιδέες (μόνο ο Ινιέστα πάλευε κάτι να φτιάξει) και το δίδυμο Πικέ-Πουγιόλ πελαγωμένο και παραδομένο στις ορέξεις του Ρονάλντο, του Ντι Μαρία και του Οζίλ. Για ακόμα μία φορά (όπως με τη Μίλαν, αλλά και γενικότερα όπως συμβαίνει εδώ και ένα μήνα) η Μπαρτσελόνα έμοιαζε να έχει χάσει τον εαυτό της.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, αλλά η πίεση τους δεν είχε ουσία. Το ποιος θα ήταν το αφεντικό, φάνηκε από νωρίς. Στο 13' ο Κριστιάνο πήρε τη μακρινή μπαλιά, πάτησε περιοχή και χόρεψε τον Πικέ, ο οποίος αφού... έφαγε την προσποίηση, τον ανέτρεψε. Ο CR7 ανέλαβε και την εκτέλεση, έστειλε τον Πίντο από την αντίθετη πλευρά και έδωσε το σύνθημα για την πρόκριση (σ.σ.: 1-1 στο πρώτο ματς). Οι Καταλανοί έδειξαν αρχικά να θυμώνουν και άπαντες περίμεναν την αντίδραση τους. Ωστόσο, όπως είπαμε, η Μπάρτσα δείχνει να έχει ξεμείνει από καύσιμα και αυτή η αντίδραση δεν ήρθε ποτέ. Στο 35' ο Πέδρο γκρίνιαξε για πέναλτι από τον Τσάμπι Αλόνσο (ίσως και να ήταν αυτό).

Γενικότερα διαμαρτυρήθηκαν πολύ οι παίκτες του Ζορντί Ρόουρα. Δικαίως ή αδίκως μερικές φορές δεν έχει καμία σημασία, καθώς η γκρίνια τους ήταν ξεκάθαρα προϊόν της δικής τους αδυναμίας να κάνουν τα... δικά τους. Στο 52' και μετά από μίνι πολιορκία, ο Μπουσκέτς σούταρε, αλλά ο Ντιέγο Λόπεθ φώναξε παρών. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η καταστροφή για τους μεν και η ευτυχία για τους δε.

περισσότερα σε λίγο...

η φάση της ολοφάνερης ανατροπής



gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου