Σελίδες

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Στην Α2 ο Παναθηναϊκός


Ο… εφιάλτης ολοκληρώθηκε. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να μείνει ζωντανός στα πλέι άουτ κι υποβιβάστηκε στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος, μετά την ήττα με 3-2 σετ από την Νίκη Αιγινίου. 

Μαύρη σελίδα στον Παναθηναϊκό. 

Το τριφύλλι χρειαζόταν «καθαρή» νίκη κόντρα στην Νίκη Αιγινίου, όμως δεν κατάφερε, αφού οι νεοφώτιστοι πήραν την νίκη με 3-2 σετ και… έριξαν τους «πράσινους» στην Α2. 

Μια καταστροφική χρονιά για την ομάδα, ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Η ελπίδα για το θαύμα δεν έμεινε «ζωντανή», αφού ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν νίκη χωρίς απώλειες κόντρα στην Νίκη Αιγινίου. 

Στην Κυψέλη, αν και βρέθηκε πίσω στα σετ, κατάφερε να το γυρίσει με 2-1 υπέρ του. Στο τέταρτο, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 21-17, οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά 24-22, όμως δεν μπόρεσαν να «τελειώσουν» την δουλειά, με αποτέλεσμα η αδιάφορη βαθμολογικά Νίκη να ισοφαρίσει σε 2-2 και να στείλει τον Παναθηναϊκό στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος. Για την ιστορία, οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν εν τέλει 3-2 στο tie break και παράλληλα ο Ηρακλής σώθηκε και τυπικά. 

Είναι αλήθεια πως το βόλεϊ του συλλόγου ταλαιπωρήθηκε πολύ τα 2-3 τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τη φετινή σεζόν. Μια ομάδα με 18 πρωταθλήματα Ελλάδας, με 6 Κύπελλα, με 1 Σούπερ Καπ και με συμμετοχές σε τελικούς Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, από του χρόνου θα βρίσκεται στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία. 

Μια ομάδα με παίκτες «μύθους» για το ελληνικό βόλεϊ, με ιστορία χρόνων, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, δεν θα αγωνίζεται στα «σαλόνια». 

Όσο σκληρό κι αν φαίνεται τώρα, ο Παναθηναϊκός οφείλει μέσα από την ένδοξη ιστορία του, τις επιτυχίες του παρελθόντος και τον κόσμο του να βρει τον… δρόμο για την επιστροφή στην Α1, εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται. 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου