Σελίδες

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Κωνσταντινέας: «Υπάρχει ομερτά στη διαιτησία»


Για «ομερτά» στη διαιτησία και για διαιτητές που δεν ορίζονται επειδή η Ένωσή τους δεν έχει καλές σχέσεις με τη διοίκηση της ΕΠΟ, μίλησε ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

Μία ημέρα πριν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής επισκεφτεί τον εισαγγελέα για να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση των «στημένων πινάκων διαιτησίας», ο πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ελληνική διαιτησία. 

Μεταξύ άλλων, ο Μεσσήνιος πρώην ρέφερι ανέφερε στη ραδιοφωνική «Έφεση στον ΣΚΑΪ» τα εξής: 

«Υπάρχει ομερτά στη διαιτησία. Μετά τις εκλογές τις ΕΠΟ ξέρετε να παίζουν διαιτητές από Ενώσεις που δεν έχουν καλές σχέσεις με τη διοίκηση; Στα σεμινάρια ο ένας διαιτητή κοιτάζει τον άλλο με μισό μάτι γιατί ο ένας παίζει λιγότερα παιχνίδια και ο άλλος περισσότερα. 

Πολλοί διαιτητές μου τηλεφώνησαν και μου είπαν ότι υπέγραψαν με βαριά καρδιά το πανομοιότυπο κείμενο κατάθεσης στον εισαγγελέα που τους ζήτησε η ΕΠΟ. Πως να απαντήσουν αν στήνονται ή όχι οι πίνακες διαιτησίας, τη στιγμή που δεν μετέχουν στη διαδικασία; 

Oι εισαγγελείς πολύ καλά κάνουν και ερευνούν το θέμα. Εγώ όταν με πίεσαν οπαδικοί δημοσιογράφοι, ενημέρωσα αμέσως τον αρχιδιαιτητή μου, τον κύριο Ψυχομάνη». 

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας αναφέρθηκε και στην απόφαση του Σταύρου Τριτσώνη να διακόψει το ματς της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό: 

«Ο Τριτσώνης έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Και εγώ στη θέση του θα διέκοπτα το ματς ΑΕΚ-Πανθρακικού. Το πρόβλημα είναι με τους διαιτητές που δεν τολμούν να διακόψουν παιχνίδια άλλων ομάδων. Και έτσι φτάνουμε στο σημείο ο οπαδός να αναρωτιέται “γιατί σε μας και όχι στους άλλους”. Και να είναι αρεστός αυτός που δεν εφαρμόζει τον κανονισμό».

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου