Σελίδες

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Καταγγέλλει Άρη η ΑΕΚ


Κάθε περιθώριο για να μείνει στη Σούπερ Λίγκα θα εξαντλήσει η ΑΕΚ. Η «Ένωση» βγαίνει στα… χαρακώματα με τον Άρη, καταγγέλλοντας την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια που συνιστά παράβαση του ΚΑΠ. 

Ο «πόλεμος» για την αποφυγή του υποβιβασμού μοιάζει να χάθηκε την Κυριακή για την ΑΕΚ. Στην «Ένωση» ωστόσο αρνούνται να παραδώσουν τα (νομικά) όπλα τους. 

Πέραν της έφεσης λοιπόν για τη διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό (από την οποία, ακόμη κι αν δικαιωθεί, δεν μπορεί να τρέφει ρεαλιστικές ελπίδες) το νομικό επιτελείο των «κιτρινόμαυρων» ετοιμάζεται να παίξει ένα χαρτί που θεωρεί πολύ δυνατότερο: Την καταγγελία του Άρη για την απόπειρα υπαγωγής του στο άρθρο 99. 

Κι αυτό διότι η συγκεκριμένη κίνηση (μέσω της οποίας οι Θεσσαλονικείς έχουν εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή παγώματος των υποχρεώσεων τους προς τους πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιριστών) είναι ενάντια στους κανονισμούς που απαγορεύουν την προσφυγή ομάδων σε πολιτικά δικαστήρια. 

Σύμφωνα με τους νομικούς της ΑΕΚ λοιπόν, από τη στιγμή που ο Άρης έχει κάνει χρήση της προσωρινής διαταγής σε διαιτητικά δικαστήρια της ΕΠΟ (και από τη στιγμή που η ομοσπονδία έχει στα χέρια της σχετική οδηγία της UEFA που ξεκαθαρίζει ότι οι σύλλογοι δεν έχουν δικαίωμα να απαλλαχθούν από υποχρεώσεις σε παίκτες, προπονητές και μάνατζερ μέσω του άρθρου 99) πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση του άρθρου 35 του ΚΑΠ. 

Κάτι που σημαίνει, όπως υποστηρίζουν, ότι δεν θα έπρεπε να ορίζονται αγώνες του Άρη, με αποτέλεσμα (όπως θα αναφέρουν στη σχετική καταγγελία που προσανατολίζονται να κάνουν) ότι θα πρέπει εκείνος να υποβιβαστεί. 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου