Σελίδες

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Στην Πρέμιερ Λιγκ η Κάρντιφ!


Στην Πρέμιερ Λιγκ θα αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν η Κάρντιφ, η οποία σφράγισε το «εισιτήριό» της για την πρώτη τη τάξει κατηγορία μετά το εντός έδρας 0-0 κόντρα στην Τσάρλτον.

Την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ εξασφάλισε η Κάρντιφ, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Τσαμπιονσιπ! Ο σύλλογος της Ουαλίας πήρε το βαθμό που χρειαζόταν κόντρα στην Τσάρλτον, με το τελικό 0-0 να την στέλνει στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, 53 ακριβώς χρόνια μετά την τελευταία φορά! 

Απόλυτα συνεπής στο ραντεβού της με την ιστορία εμφανίστηκε η Κάρντιφ. Η ομάδα του Μάλκολμ Μακάι μπορεί να έμεινε στο εντός έδρας 0-0 με την Τσάρλτον, ωστόσο ο βαθμός της ισοπαλίας που πήρε, στάθηκε αρκετός να της χαρίσει την άνοδο στα «σαλόνια» της Πρέμιερ! 

Και επειδή η ποδοσφαιρική «μοίρα» είχε… κέφια, φρόντισε αυτό να συμβεί ακριβώς 53 χρόνια μετά την τελευταία φορά. 

Ήταν 16 Απριλίου του 1960, όταν οι Ουαλοί επικρατούσαν με σκορ 1-0 της Άστον Βίλα, εξασφαλίζοντας και τότε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. 

Δεν άλλαξαν τα δεδομένα αναφορικά με τη «μάχη» για το δεύτερο απευθείας εισιτήριο της ανόδου. Η 2η Χαλ μπορεί να μην τα κατάφερε στην έδρα της Γουλβς (ήττα 1-0), με την 3η Γουότφορντ να «παθαίνει» ακριβώς το ίδιο από την Μίλγουολ και η μεταξύ τους απόσταση να παραμένει στους έξι βαθμούς. 

Στις θέσεις τον πλέι-οφ ανόδου ξαναπέρασε η Λέστερ με το εντός έδρας 3-2 επί της Μπόλτον, το οποίο ήταν και η πρώτη της νίκη μετά από εννέα ματς! 

Αποχαιρέτησε και μαθηματικά την κατηγορία η Μπρίστολ Σίτι μετά την εντός έδρας ήττα (0-1) από τη Μπέρμιγχαμ. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 43ης αγωνιστικής: 

Μίντλεσμπρο-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0 

Μπρίστολ Σίτι-Μπέρμιγχαμ 0-1 

Κάρντιφ-Τσάρλτον 0-0 

Μίλγουολ-Γουότφορντ 1-0 

Πίτερμπρο-Μπράιτον 0-0 

Μπάρνσλεϊ-Ντέρμπι Κάουντι 1-1 

Λιντς-Μπέρνλι 1-0 

Ίπσουιτς-Κρίσταλ Πάλας 3-0 

Γουλβς-Χαλ 1-0 

Λέστερ-Μπόλτον 3-2 

Μπλάκμπερν-Χάντερσφιλντ 1-0 

Μπάκπουλ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ 0-0 

england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου