Σελίδες

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το ακριβότερο εισιτήριο στον κόσμο


Ένα εισιτήριο μιας ημέρας στο Masters του γκολφ στην πόλη Ογκάστα κοστίζει το λιγότερο 945 ευρώ! Με αυτά τα χρήματα κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει το Super Bowl, τον τελικό του Champions League και του Κυπέλλου Αγγλίας.

Το πράσινο είναι το χρώμα που προτιμούν στην Ογκάστα (Αυγούστα σε απλά ελληνικά) στην αμερικανική πολιτεία της Γεωργίας. Από το 1934 που φιλοξενεί το Masters, ένα από τα majors στο γκολφ, ο νικητής φοράει στο τέλος το πράσινο σακάκι του νικητή.

Πράσινα είναι και τα δολάρια και πρέπει να έχει κανείς (πάρα) πολλά για να καταφέρει να παρακολουθήσει από κοντά το τουρνουά. Τα... φθηνότερα εισιτήρια στον 1ο γύρο κοστολογούνται στα 945 ευρώ.

Φέτος οι τιμές ανέβηκαν στα ύψη μαζί με την άνοδο στην απόδοση του Τάιγκερ Γουντς, ο οποίος θα διεκδικήσει την επόμενη εβδομάδα τον 15ο τίτλο του στα majors, 16 χρόνια μετά το πρώτο πράσινο σακάκι που φόρεσε ποτέ στη ζωή του.

Πρόκειται για το ακριβότερο εισιτήριο στον κόσμο, αφού η τιμή για ένα εισιτήριο στην προπόνηση αγγίζει τα 300 ευρώ! Ναι, το γκολφ απευθύνεται στους πλούσιους, όμως εκεί στον αμερικανικό Νότο έχουν ξεφύγει τα ποσά. Ένα πάσο τεσσάρων ημερών κοστίζει 3,500 ευρώ και το ακριβότερο για μια αγωνιστική ημέρα ανέρχεται σε 1,400 ευρώ!

Στα υπόλοιπα majors οι τιμές των φθηνών εισιτηρίων για τον 1ο γύρο μπορούν να θεωρηθούν λογικές: 141 ευρώ στο US Open και 158 στο PGA Championship.

Super Bowl & Champions League & FA Cup μαζί

Με 945 ευρώ θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει το φθηνότερο εισιτήριο φέτος στο Super Bowl, να κλείσει μια φθηνή θέση για τον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ και να παρακολουθήσει και το παιχνίδι τίτλου στο Κύπελλο Αγγλίας (FA Cup).

Θα έπρεπε να δώσει 437 ευρώ για το Super Bowl, 70 ευρώ για το Champions League και 41 ευρώ για το F.A Cup. Περισσεύουν και 141 ευρώ για ένα εισιτήριο στο τουρνουά Γουίμπλεντον!

Φθηνότερη η Ογκάστα από τα ελληνικά γήπεδα!

Η είσοδος στην Ογκάστα μόνο είναι πανάκριβη, γιατί τις τιμές που έχει το... κυλικείο δεν τις βρίσκει κανείς ούτε στα ελληνικά γήπεδα. Ένα αναψυκτικό κοστίζει 77 λεπτά, ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα 1.5 ευρώ και ένα σάντουιτς με μαύρο ψωμί και γαλοπούλα μόλις ένα ευρώ.

Atlanta Journal Constitution

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου