Σελίδες

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Το βράδυ η απόφαση για ΑΕΚ



Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία με την απολογία της ΑΕΚ με την αλλαγή στάσης του Πανθρακικού να δημιουργεί απορίες. Το βράδυ η απόφαση για την διακοπή του αγώνα.  Το gazzetta.gr ήταν εκεί!


Λεπτό προς λεπτό η απολογία


16:39 Στις δηλώσεις του έξω από το γραφείο, ο Τραϊανός Δέλλας είπε τα εξής: «Θα πω και δημόσια αυτό που αισθάνεται ο κάθε προπονητής ο κάθε ποδοσφαιριστής. Δεν θέλω να εκφραστώ σαν ΑΕΚ σήμερα, αλλά ως άνθρωπος που ματώνει κάθε Κυριακή, μιλώντας εκ μέρους κάθε ποδοσφαιριστή και κάθε προπονητή. Αυτό που ζήτησα και μέσα είναι ισονομία και τα παιχνίδια να τελειώνουν στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δεν ζητάει να υποβιβαστεί καμία άλλη ομάδα. Ζητάει ισονομία. Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται να είναι στις δικαστικές αίθουσες. Δεν είμαι δικαστής. Είμαι πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής. Το πιο δίκαιο είναι ένα αποτέλεσμα στο γήπεδο. Εκεί πρέπει να αρχίζουν και να τελειώνουν όλα».


16:15 Μετά το τέλος της απολογίας, ο Χάρης Γρηγορίου είπε: «Έγινε μια συνολική και μεγάλη προσπάθεια για να καταδείξουμε το δίκαιο της ΑΕΚ. Η απόφαση του Τριτσώνη ήταν μονομερής, αδικαιολόγητη και σε πλήρη αντίθεση με τους υπόλοιπους αξιωματούχους του αγώνα. Η μάχη θα συνεχιστεί όποια κι αν είναι σήμερα η απόφαση. Εμείς πιστεύουμε πως θα φτάσουμε σε επιτυχές αποτέλεσμα. Ζητάμε την ανατροπή της απόφασης του Τριτσώνη που είναι απαράδεκτη. Θα έπρεπε ο κύριος Τριτσώνης αντί να αναλώνεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες να έρχεται σε συνεργασία με τους υπόλοιπους αξιωματούχους του αγώνα. Προσπάθησε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί μια ομάδα. Από το ένα ζύγι είναι η έκθεση του Τριτσώνη που συμπυκνώνεται σε τρεις γραμμές και από την άλλη η αρχική πρόθεση των ανθρώπων του Πανθρακικού να συνεχιστεί ο αγώνας αλλά και η έκθεση του ΟΑΚΑ πως το γήπεδο ήταν έτοιμο». 


15.30 Ολοκληρώθηκε η απολογία της ΑΕΚ και πλέον αναμένεται η απόφαση μέχρι το βράδυ. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν και άλλα επεισόδια στο θέμα αυτό και η οριστική απόφαση θα βγει την επόμενη εβδομάδα, αφού θα υπάρξει έφεση από την Ένωση αν η απόφαση είναι καταδικαστική.  

15.15 Γρηγορίου: «Είμαστε ΑΕΚ και είμαστε πάντα διαφορετικοί. Δεν θελουμε χάρη. Θέλουμε ισονομία. Έχουμε απόλυτο δίκιο και θα το υποστηρίξουμε μέχρι τέλους»

15.03 Ο Χάρης Γρηγορίου συνεχίζοντας τονίζει : «Πουθενά στο φύλλο αγώνα δεν αναφέρει ο κ.Τριτσώνης ότι ρώτησε την Αστυνομία ή τους παρατηρητές του αγώνα για την απόφαση που θα λάβει για το αν συνεχίσει το ματς». Επίσης, ο νομικός της ΑΕΚ παρουσίασε το φύλλο αγώνα του περσινού ΠΑΟ - ΟΣΦΠ που διεκόπη, εκεί που ο Τάσος Κάκος έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι έκανε τρεις συσκέψεις με αστυνομία και παρατηρητές, ενώ έγραψε «θέλοντας να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην διακοπεί το ματς, έγινε νέα επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου και ο Υποστράτηγος Τσιβίκης που ξεκαθάρισε ότι δεν διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των παικτών για να συνεχιστεί το ματς και τότε αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα», κάτι που όπως αναφέρει η ΑΕΚ ο Σταύρος Τριτσώνης δεν έκανε.

15.10 Ο Γρηγορίου ανέφερε, επίσης, την έκθεση του παρατητή του αγώνα, η οποία επίσης επιβεβαιώνει ότι είχε αποκατασταθεί πλήρως η τάξη στο ΟΑΚΑ και συμπληρώνει πως ο Τριτσώνης βγήκε, είδε το γήπεδο (σε καλή κατάσταση), αλλά είπε «όχι να μη συνεχιστεί το παιχνίδι»

15.04 Γρηγορίου: «Είμαστε ΑΕΚ και είμαστε πάντα διαφορετικοί. Δεν θελουμε χάρη. Θέλουμε ισονομία. Έχουμε απόλυτο δίκιο και θα το υποστηρίξουμε μέχρι τέλους»



  15.03 Γρηγορίου: «Πουθενά στο φύλλο αγώνα δεν αναφέρει ο κ.Τριτσώνης ότι ρώτησε την Αστυνομία ή τους παρατηρητές του αγώνα για την απόφαση που θα λάβει για το αν συνεχίσει το ματς». Επίσης, ο νομικός της ΑΕΚ παρουσίασε το φύλλο αγώνα του περσινού ΠΑΟ - ΟΣΦΠ που διεκόπη, εκεί που ο Τάσος Κάκος έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι έκανε τρεις συσκέψεις με αστυνομία και παρατηρητές, ενώ έγραψε «θέλοντας να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην διακοπεί το ματς, έγινε νέα επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου και ο Υποστράτηγος Τσιβίκης που ξεκαθάρισε ότι δεν διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των παικτών για να συνεχιστεί το ματς και τότε αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα». Ο Τριτσώνης δεν έκανε τίποτε από όλα αυτά...   15.00 Ο Γρηγορίου ανέφερε, επίσης, την έκθεση του παρατητή του αγώνα, η οποία επίσης επιβεβαιώνει ότι είχε αποκατασταθεί πλήρως η τάξη στο ΟΑΚΑ και συμπληρώνει πως ο Τριτσώνης βγήκε, είδε το γήπεδο (σε καλή κατάσταση), αλλά είπε "όχι να μη συνεχιστεί το παιχνίδι»
14:45 Τα άσχημα για την ΑΕΚ συνεχίζονται. Ο Πανθρακικόςο οποίος με δηλώσεις τόσο του Πάυλου Δερμιτζάκη όσο και του Δημήτρη Παπαδόπουλου είχαν σταθεί στο πλευρό της ΑΕΚ, αποφάσισε να υποβάλει υπόμνημα σκάνδαλο οτι ταυτίζεται με την απόφαση του Τριτσώνη σχετικά με την οριστική διακοπή του αγώνα. 

14:25 Ξανά τον λόγο παίρνει ο Χάρης Γρηγορίου ο οποίος τονίζει: «Ο Τριτσώνης συσκέφθηκε μόνο με το... τηλέφωνό του και με εκείνους που του έδιναν εντολές»

14.10 Τον λόγο πήρε ο Τραϊανός Δέλλας ο οποίος αναφέρει: «Νιώθω αμήχανα που βρίσκομαι εδώ, γιατί οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται σε δικαστικές αίθουσες, αλλά στο γήπεδο. Είναι κρίμα ο μόχθος αυτών των παιδιών να μην κρίνεται στις τέσσερις γραμμές. Βρέθηκαν στην πρωτόγνωρη κατάσταση να διαπραγματεύομαι με τον διαιτητή. Πήγα την πρώτη φορά στα αποδυτήρια και αυτός μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ο Πανθρακικός δεν δέχεται να συνεχιστεί το ματς. Αμέσως πήγα στους ανθρώπους του Πανθρακικού και προς τιμήν τους, όλοι τους και ο πρόεδρος μου είπαν ότι συναινούν να συνεχιστεί το ματς. Το ίδιο μου είπε και ο Αστυνομικός Διευθυντής ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μπήκα στον διαιτητή ξανά με όλα αυτά τα στοιχεία. Αλλά και πάλι ήταν αρνητικός. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ένα ματς αποτελείται από πέντε στοιχεία. Τις δύο ομάδες, τον διαιτητή, τους παρατηρητές και την Αστυνομία. Από τα πέντε τα τέσσερα συμφωνούσαν να συνεχιστεί το ματς και το ένα μόνο έλεγε όχι. Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Το ίδιο θα έλεγα και αν είχε συμβεί και σε άλλη ομάδα, πολύ περισσότερο στην ΑΕΚ που έπαιξα χρόνια. Έχω να εκφράσω κάποιες απορίες. Γιατί μιλούσε ο διαιτητής συνεχώς με το κινητό, ποιος του έδωσε εντολή αν του έδωσε εντολή, γιατί δεν συμμερίστηκε την άποψη των ομάδων, των παρατηρητών και της Αστυνομίας και έκρινε μόνος του; Η ΑΕΚ ζητά μόνο ισονομία, όχι χάρες. Ο διαιτητής δεν μου απαντούσε τίποτε σε ότι και αν του έλεγα. Ήταν ανέκφραστος παρά τις πιέσεις;»

14:00 Η ΑΕΚ ξεκαθαρίζει ότι δεν ζητάει χάρες από κανέναν. 

13:55 Ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου ζήτησε με έγγραφο από την ΕΠΟ να παραστούν στη σημερινή εκδίκαση ο Τριτσώνης και οι βοηθοί του προκειμένου να καταθέσουν. «Έχω ζητήσει να κληθούν ο παρατηρητής και ο αστυνομικός διευθυντής του αγώνα, δεν υπήρξε ανταπόκριση και μου ειπώθηκε πως απαγορεύονται τέτοιες προσκλήσεις. Η Επιτροπή Εφέσεων καλεί πάντα παρατηρητές και Αστυνομία. Υπάρχει μεν η έκθεση του παρατηρητή που είναι υπέρ της ΑΕΚ, αλλά θα έπρεπε να είναι εδώ και να διευκρινίσει τα πράγματα και τα γεγονότα. Το ίδιο και η Αστυνομία» H απάντηση του πρόεδρου της Επιτροπής ήταν χαρακτηριστική: «Είναι πάγια η θέση μας να μην καλούμε παρατηρητές να καταθέσουν».

Μετά την οριστική διακοπή της αναμέτρησης της Ένωσης με τον Πανθρακικό η ΑΕΚ έχει βρεθεί μπροστά στο μοιραίο, τον κίνδυνο να χάσει τρεις βαθμούς που ουσιαστικά σημαίνει την καταδίκη της και τον υποβιβασμό της.


Ο Δικέφαλος έχοντας ως «συμμάχους» Αστυνομία, τον Πανθρακικό, αλλά και τους παρατηρητές θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι μπορούσε να ολοκληρωθεί η κυριακάτικη αναμέτρηση.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας και αν η απόφαση είναι καταδικαστική για την ΑΕΚ τότε θα υπάρξει έφεση αφού στην Ένωση θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει ισονομία και η σωτηρία να κριθεί στον αγωνιστικό χώρο και όχι στα δικαστήρια.  

Πολύ πριν ξεκινήσει η διαδικασία (13.00) κλούβες είχαν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν στη Σούπερ Λίγκα και στα γραφεία της δεν μπορούν να φτάσουν αυτοκίνητα. Επίσης είναι ισχυρές οι αστυνομικές δυνάμεις καθώς οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο. Tελικά εμφανίστηκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ, οι οποίοι είναι σχεδόν 300...  

 Στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας βρίσκονται και ο Τραϊανός Δέλλας μαζί με τον νομικό εκπρόσωπο της Ένωσης Χάρη Γρηγορίου. Λίγο αργότερα την εμφάνισή τους έκαναν και ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός φίλος της ΑΕΚ Γιώργος Πάντζας, καθώς και ο Ανδρέας Ανατολιωτάκης βρίσκονται έξω από τα γραφεία, ενώ μάλιστα οι Αλεξίου, Καπετανόπουλος και Πάντζας κατάφεραν και μπήκαν στην αίθουσα και θα εκπροσωπήσουν τους μικρομετόχους της Ένωσης.

Πλέον, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης. 





gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου