Σελίδες

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Δεν μπορούσε να χάσει!


Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν μπορούσε να χάσει τον αγώνα στη Σανγκάη, ακόμα κι αν το τελευταίο πιτ στοπ της Ferrari ήταν τραγικό και βρέθηκε πολλές φορές πίσω από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στη σεζόν. Δεύτερος ο Κίμι Ραϊκόνεν, τρίτος ο Λιούις Χάμιλτον. Εγκατέλειψε ο Γουέμπερ.

Τι κι αν βρέθηκε αρκετές φορές πίσω από τον Σεμπάστιαν Φέτελ; Τι κι αν ήταν τραγικό το τελευταίο πιτ στοπ της Ferrari; Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν απίστευτος στον αγώνα της Σανγκάης και πανηγύρισε δίχως πρόβλημα την πρώτη του νίκη στη σεζόν, αφού πέρασε τον Γερμανό όσες φορές βρέθηκε πίσω του, ακόμα κι όταν δεν είχε κάνει τρίτο πιτ στοπ.

Ο Ισπανός... ζωγράφιζε στην πίστα της Κίνας και δεν είχε πρόβλημα να προσπεράσει όποιον έβρισκε στο... διάβα του, ώστε να δει πρώτος την καρό σημαία. Πίσω του τερμάτισε ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος έδωσε μεγάλες μάχες για να κρατήσει τη δεύτερη θέση, κάτι που έκανε με άνεση μόνο στον τελευταίο γύρο. Ακολούθησε ο Λιούις Χάμιλτον, που επίσης χρειάστηκε να δώσει μεγάλη μάχη με τον Φέτελ.

Το υποχρεωτικό τρίτο πιτ στοπ του Γερμανού τον έφερε τέταρτο, ωστόσο κατέβαλε κάθε προσπάθεια, έφτασε τον Βρετανό και για δυο δέκατα δεν πρόλαβε να τον περάσει και να βρεθεί αυτός στο βάθρο. Από εκεί και πέρα, ο Τζένσον Μπάτον ήταν πέμπτος και συνάμα ο μοναδικός μαζί με τον Σέρχιο Πέρεζ με δυο πιτ στοπ.

Σειρά πήρε ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος ίσως είδε την ευκαιρία για ένα καλύτερο αποτέλεσμα να του στερείται στα δυο πρώτα πιτ στοπ, τη στιγμή που πραγματοποίησε πολύ καλή εκκίνηση και βρέθηκε δεύτερος πίσω από τον Αλόνσο. Στην έβδομη θέση βρέθηκε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, που αποτέλεσε και την έκπληξη του αγώνα, με τους Πολ ντι Ρέστα, Ρομάν Γκροζάν και Νίκο Χάλκενμπεργκ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Τέλος, η ποινή λόγω καυσίμων δεν έφτανε στον Μαρκ Γουέμπερ και ήρθε η ποινή λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να εκκινήσει από το πιτ λέιν. Τίποτα δεν πήγε καλά για τον Αυστραλό, ο οποίος στον 15ο γύρο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, ενώ λίγο έλειψε να προκαλέσει και πρόβλημα στους υπόλοιπους πιλότους, καθώς στην προσπάθειά του να πάει με ασφάλεια στα πιτς του βγήκε ο πίσω δεξιός τροχός, που κυλούσε για αρκετή ώρα κατά πλάτος της πίστας, κάτι που ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Εκτός από τον πιλότο της Red Bull, τον αγώνα εγκατέλειψαν και οι Νίκο Ρόζμπεργκ, Άντριαν Σούτιλ (γλίτωσε τα χειρότερα, έπειτα από φωτιά στον κινητήρα του) και Εστεμπάν Γκουτιέρεζ. Έτσι, στη βαθμολογία ο Φέτελ είναι πρώτος στους 52 βαθμούς και, πλέον, νιώθει... καυτή την ανάσα των Ραϊκόνεν, Αλόνσο, που μείωσαν στους τρεις (49) και στους εννιά (43), αντίστοιχα. Στους κατασκευαστές η Red Bull παρέμεινε πρώτη με 78, με τη Ferrari να ακολουθεί σε... απόσταση βολής στους 73 και την Lotus Renault να είναι τρίτη στους 60.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Αλόνσο Ferrari Νικητής
Ραϊκόνεν Lotus Renault +10.1
Χάμιλτον Mercedes +12.3
Φέτελ Red Bull +12.5
Μπάτον McLaren +35.2
Μάσα Ferrari +40.8
Ρικιάρντο Toro Rosso +42.6
Ντι Ρέστα Force India +51.0
Γκροζάν Lotus Renault +53.4
Χάλκενμπεργκ Sauber +56.5
Πέρεζ McLaren +63.8
Βερν Toro Rosso +72.6
Μπότας Williams +93.8
Μαλντονάντο Williams +95.4
Μπιανσί Marussia +1 γύρο
Πικ Caterham +1 γύρο
Τσίλτον Marussia +1 γύρο
Φαν ντερ Γκαρντ Caterham +1 γύρο

Εγκατέλειψαν

Ρόζμπεργκ Mercedes 21ο γύρο
Γουέμπερ Red Bull 15ο γύρο
Σούτιλ Force India 5ο γύρο
Γκουτιέρεζ Sauber 4ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Φέτελ 52
Ραϊκόνεν 49
Αλόνσο 43
Χάμιλτον 40
Μάσα 30
Γουέμπερ 26
Ρόζμπεργκ 12
Μπάτον 12
Γκροζάν 11
Ντι Ρέστα 8
Ρικιάρντο 6
Σούτιλ 6
Χάλκενμπεργκ 5
Πέρεζ 2
Βερν 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

Red Bull 78
Ferrari 73
Lotus Renault 60
Mercedes 52
McLaren 14
Force India 14
Toro Rosso 7
Sauber 5
Williams 0
Marussia 0
Caterham 0

gazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου