Σελίδες

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Οκτώ τελικοί και όποιος αντέξει...



Με μοναδική ίσως εξαίρεση το Πλατανιάς-Ολυμπιακός, όλα τα ματς της 28ης αγωνιστικής είναι εξαιρετικά σημαντικά και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το γιατί. 


Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή πουν μένουν τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, όλες οι αναμετρήσεις της Σούπερ Λίγκας είναι σημαντικές. Ωστόσο πάντα μπορείς να βρεις κάποια όχι και τόσο ενδιαφέροντα ματς. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με την 28η στροφή της Σούπερ Λίγκας, όπου με εξαίρεση ίσως το Πλατανιάς-Ολυμπιακός, όλα τα άλλα, είναι σημαντικά και θα κρίνουν πολλά στις μάχες για παραμονή και πλέι οφ, με το gazzetta.gr να σας παρουσιάζει το γιατί.





Τελευταίο χαρτί για Κέρκυρα, κλειδώνει παραμονή ο Λεβαδειακός

Θα ξεκίνησε με τα παιχνίδια που αρχίζουν πρώτα και το Κέρκυρα-Λεβαδειακός. Στο νησί των Φαιάκων οι γηπεδούχοι που ουσιαστικά βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στην Football League, θέλουν μόνο νίκη για να έχουν ελπίδες για το θαύμα, μιας και η σωτηρία μόνο μετά από ένα θαύμα μπορεί να έρθει. Ωστόσο αν κερδίσουν ελπίζουν και αυτό από μόνο του κάνει σημαντικό το ματς για την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα.

Οι Βοιτωτοί από την άλλη, μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ βρίσκονται σε καλύτερη θέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πάνε αδιάφοροι στο νησί. Κάθε άλλο, μιας και αν κερδίσουν τον συγκεκριμένο αγώνα, οριστικοποιούν την παραμονή τους, σε μια περίεργη χρονιά, με την ομάδα εκεί που έδειχνε έτοιμη ακόμα και για πλέι οφ, να κινδυνεύει.


Για δεύτερη θέση και παραμονή...

Συνεχίζουμε με τη Τούμπα και το ματς του ΠΑΟΚ με τη Βέροια. Όσο πλησιάζουμε στο ματς αυτό, θα ακουστούν, αλλά και θα γραφτούν πολλά. Εμείς επειδή δεν μπαίνουμε σε αυτή την διαδικασία, θα ασχοληθούμε με τα καθαρά αγωνιστικά κίνητρα των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι ας πούμε μόνο αδιάφοροι δεν είναι καθώς θέλουν τη νίκη για να μπορέσουν να παλέψουν με τον Αστέρα Τρίπολης για τη δεύτερη θέση και κάθε πόντος είναι κρίσιμος.

Αν οι παίκτες του Γιώργου Δώνη θέλουν τη νίκη για την δεύτερη θέση, αυτή του Δημήτρη Καλαϊτζίδη... καίγονται για κάτι πολύ πιο σοβαρό, που δεν είναι άλλο από την παραμονή. Αν η Βέροια νικήσει κάνει άλμα παραμονής, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα έναντι του Άρη που βρίσκεται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Αν μάλιστα η «βασίλισσα του βορρά» επικρατήσει και ηττηθούν οι «κίτρινοι» από τον Ατρόμητο, τότε θα σωθούν και μαθηματικά και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα κάνουν τουρισμό...


Ζωής ή θανάτου για τον Άρη

Ένα από τα πιο σημαντικά ματς της αγωνιστικής και ίσως και του πρωταθλήματος, είναι αυτό που θα διεξαχθεί το Σάββατο το απόγευμα στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να υποδέχεται τον Άρη. Οι γηπεδούχοι μπορεί να έχουν εξασφαλίσει (έστω και όχι μαθηματικά) την συμμετοχή τους στα πλέι οφ, αλλά θέλουν τη νίκη για να μείνουν στην 4η θέση και να εξασφαλιστούν και μαθηματικά όπως αναφέραμε και πριν.

Για τον Άρη το ματς αυτό είναι ο τελικός των τελικών. Μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Πανθρακικό, για τους «κίτρινους» δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα στο Περιστέρι από το νίκη. Από την στιγμή που ο Πανθρακικός υποδέχεται τον ΟΦΗ, αν η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου δεν κερδίσει τον Ατρόμητο και οι Θρακιώτες επικρατήσουν των Κρητικών, η διαφορά θα πάει στους 4 και μετά τα πράγματα θα γίνουν όχι απλά άσχημα, αλλά τραγικά. Έτσι, όχι άδικα, ο αγώνας με τους «κυανόλευκους» έχει χαρακτηριστεί τελικός για τον Άρη, με τους παίκτες βέβαια να πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους το τι συμβαίνει στα διοικητικά και να συγκεντρωθούν στον συγκεκριμένο στόχο.


Και οι δύο για την παραμονή

Και πάμε στην Κυριακή, αρχίζοντας από το Πανθρακικός-ΟΦΗ, ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες θέλουν τους βαθμούς για να μπορέσουν να σωθούν. Οι Θρακιώτες είναι αυτοί που... καίγονται περισσότερο, καθώς βρίσκονται μόλις έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν βαθμούς μέσα στο σπίτι τους. Μάλιστα θα ξέρουν και από πριν τι έγινε στο Ατρόμητος-Άρη, ένα παιχνίδι που τους ενδιαφέρει άμεσα, μιας και αν κερδίσουν οι Περιστεριώτες και επικρατήσουν αυτοί των Κρητικών θα αυξήσουν στους τέσσερις την διαφορά. Αν κερδίσουν όμως οι «κίτρινοι», τότε το τρίποντο επί του ΟΦΗ θα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο.

Για τους Ηρακλειώτες, η αλήθεια είναι πως μετά το τρίποντο στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα τα πράγματα έγιναν σαφώς καλύτερα, όμως ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει πως έχουν σωθεί. Γι' αυτό η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θα παλέψει για τη νίκη, που ουσιαστικά θα την κρατήσει στην κατηγορία.


Για την δεύτερη θέση και το... θαύμα!

Με σαφώς λιγότερο ενδιαφέρον από τα προηγούμενα, είναι το ματς του Αστέρα Τρίπολης με τη Ξάνθη. Αυτό δεν σημαίνει πως οι δύο ομάδες είναι αδιάφορες, κάθε άλλο θα λέγαμε. Αρχικά οι γηπεδούχοι μετά την ήττα από τον Πανιώνιο θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες για να πάρουν την δεύτερη θέση, ξεπερνώντας τον ΠΑΟΚ. Μια δεύτερη θέση που θα είναι με διαφορά η καλύτερη που θα έχει κατακτήσει η ομάδα στην ιστορία της και που σίγουρα όλοι ελπίζουν πως θα την κάνει να αλλάξει επίπεδο.

Η Ξάνθη από την πλευρά της, παλεύει για το... θαύμα που δεν είναι άλλο από την συμμετοχή της στα πλέι οφ. Οι Ξανθιώτες βρίσκονται τρεις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννινα και την πέμπτη θέση και δεν θα έλεγαν όχι σε είσοδό τους στην πεντάδα, από την στιγμή μάλιστα που πριν λίγες αγωνιστικές η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πάλευε για την σωτηρία της.


Ίσως το μόνο αδιάφορο...

Και πάμε τώρα στο μοναδικό ματς που είτε μπορείς να το πεις αδιάφορο ή έστω με λιγότερο ενδιαφέρον από τα άλλα. Στα Περιβόλια ο Πλατανιάς θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό. Οι Χανιώτες μετά και την μεγάλη τους νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ουσιαστικά εξασφάλισαν την παραμονή τους, ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν θα έλεγαν όχι σε μία ακόμα νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου, για να ικανοποιήσουν και τους φιλάθλους τους που πήγαν στο αεροδρόμιο να τους υποδεχτούν. Επίσης αν έρθει η επιτυχία θα εξασφαλιστεί και μαθηματικά η παραμονή, οπότε όπως και να το κάνουμε υπάρχει κίνητρο.

Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι αλλιώς. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κατακτήσει εδώ και πολλές αγωνιστικές το πρωτάθλημα, ενώ την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς που πάντα έχει ενδιαφέρον, όποια και να είναι η βαθμολογική κατάσταση των δύο ομάδων. Βέβαια κανείς δεν θέλει να χάνει και οι παίκτες θα πρέπει να παλέψουν για να δείξουν στον Μίτσελ πως αξίζουν να μείνουν και την ερχόμενη χρονιά στην ομάδα.


Αν χάσει αντίο Ευρώπη...

Το τελευταίο ματς της Κυριακής είναι από αυτά που θεωρούνται χωρίς αύριο για τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται τον Πανιώνιο. Οι «πράσινοι» έτσι και αλλιώς βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο αναφορικά με την έξοδό τους στην Ευρώπη και αν δεν κερδίσουν, τότε αποχαιρετούν κατά μεγάλο ποσοστό τα πλέι οφ. Άλλο αποτέλεσμα δεν υπάρχει γι' αυτούς, με τους παίκτες του Γιάννη Βονόρτα πλέον να πρέπει να βάλουν το κεφάλι κάτω και να κερδίσουν, την στιγμή που οι μέρες στον σύλλογο δεν είναι και οι καλύτερες.

Ο Πανιώνιος από την πλευρά του μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης ουσιαστικά έχει σωθεί, όμως στην ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν θα έλεγαν όχι σε μια επιτυχία επί του Παναθηναϊκού, για να κλείσει ακόμα καλύτερα η φετινή χρονιά. Μια χρονιά που ξεκίνησε εντυπωσιακά, πήγε να γίνει καταστροφική, αλλά με δεδομένο το μικρό μέσο όρο ηλικίας των παικτών, εξελίχθηκε σε πετυχημένη.


Και κλείνει με ντέρμπι...

Μια τέτοια αγωνιστική δεν θα μπορούσε να μην κλείσει με ντέρμπι, με την Δευτέρα να είναι προγραμματισμένο το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με την ΑΕΚ. Οι Γιαννιώτες θα ξέρουν ήδη το τι θα έχει κάνει ο Παναθηναϊκός, αλλά όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, αυτοί θα τα δώσουν όλα για τη νίκη που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στον απόλυτο στόχο που δεν είναι άλλος από την είσοδό τους στα πλέι οφ. Με βάση τα όσα έχουν δείξει μέχρι τώρα, το αξίζουν και με το παραπάνω και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να χαλάσουν ότι έφτιαξαν όλη την χρονιά.

Μεγάλης σημασίας είναι και το ματς για την ΑΕΚ. Βέβαια το καλό για την Ένωση είναι πως θα ξέρει τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων που παλεύουν για τον ίδιο στόχο, όμως από την άλλη αν αυτά δεν είναι και τα επιθυμητά, το άγχος θα κάνει για τα καλά την εμφάνισή του στους Ζωσιμάδες. Έτσι για την Ένωση αν θέλει να φτάσει ακόμα πιο κοντά στην σωτηρία θα πρέπει είτε να πάρει τη νίκη, είτε έστω έναν βαθμό.


Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο

Κέρκυρα-Λεβαδειακός (17:15)

ΠΑΟΚ-Βέροια (17:15)

Ατρόμητος-Άρης (19:30)

Κυριακή

Πανθρακικός-ΟΦΗ (15:00)

Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη (17:15)

Πλατανιάς-Ολυμπιακός (17:15)

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (19:30)

Δευτέρα

ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ (19:30)



Η βαθμολογία


1. Ολυμπιακός 70

2. Αστέρας Τρίπολης 53

3. ΠΑΟΚ 53

4. Ατρόμητος 42

5. ΠΑΣ Γιάννινα 38

6. Παναθηναϊκός 35

7. Ξάνθη 35

8. Πανιώνιος 34

9. Πλατανιάς 33

10. Λεβαδειακός 31

11. ΟΦΗ 31

12. ΑΕΚ 30

13. Βέροια 30

14. Πανθρακικός 27

15. Άρης 26

16. Κέρκυρα 20 

gazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου