Σελίδες

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Στον αέρα το μέλλον του Βαλβέρδε!



Και ξαφνικά, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Από εκεί που ήταν θέμα χρόνου ο Βάσκος να ανανεώσει με τις Νυχτερίδες, μετά την παραίτηση Γιορέντε τα πάντα θα εξεταστούν από την αρχή!


Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού πήρε τα ηνία στο «Μεστάγια» στις αρχές Δεκεμβρίου σαν αντικαταστάτης του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι επιθυμούσε συμβόλαιο για 1.5 χρόνο, όμως τελικά η επιλογή του να δεχθεί να αναλάβει για 6 μήνες τον βοήθησε να ανεβάσει τις μετοχές του, αφού έχει φέρει την Βαλένθια κοντά στον στόχο της 4ης θέσης και στο Champions League (στο -2 από Σοσιεδάδ με 7 αγωνιστικές να απομένουν).

Τις τελευταίες εβδομάδες ο ισπανικός Τύπος θεωρούσε δεδομένη την επέκταση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές και μάλιστα ήταν τόσο σταθερή η κατάσταση που ο ίδιος «Τσινγκούρι» είχε κάνει σαφές ότι δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη.

Πριν μερικές μέρες όμως και εντελώς ξαφνικά, η κατάσταση στα διοικητικά με την παραίτηση του προέδρου, Μανουέλ Γιορέντε, άλλαξε. Μαζί του, παρελθόν από την Βαλένθια αποτέλεσε ο τεχνικός διευθυντής, Μπραούλιο Βάσκεθ, ο άνθρωπος ο οποίος στήριζε απόλυτα το πρότζεκτ Βαλβέρδε και θεωρούσε ότι η ομάδα πρέπει να προχωρήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια με αυτόν στο τιμόνι.

Ο απερχόμενος πρόεδρος πάντως, στη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε την έξοδό του από το κλαμπ, ρωτήθηκε για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Βάσκο τεχνικό και ήταν σαφής. «Το μέλλον του Βαλβέρδε δεν πρέπει να κριθεί από τη δική μου απόφαση να παραιτηθώ. Νομίζω ότι η νέα διοίκηση πρέπει να το δει έτσι».

Παρά το γεγονός αυτό, τα ρεπορτάζ από την Ισπανία θέλουν τη νέα διοίκηση να μην το βλέπει έτσι και να επανεξετάζει τους όρους για την ανανέωση του 49χρονου, από το οικονομικό σκέλος μέχρι και αυτό του σχεδιασμού ενόψει της επόμενης σεζόν παρότι μέχρι πριν λίγες μέρες η επέκταση θεωρούνταν τετελεσμένο γεγονός.

Ο Βάσκος βρέθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού σε δύο περιόδους και τρία συνολικά χρόνια κατακτώντας νταμπλ το 2009 και το 2012 και το πρωτάθλημα το 2011.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου