Σελίδες

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

«Καίγονται» σχεδόν όλοι!


«Φωτιά» είναι τα περισσότερα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας αφού άλλοι «καίγονται» για την σωτηρία και άλλοι για τα πλέι οφ. Διαβάστε τι «παίζεται» σε κάθε ματς. 

Η 29η και προτελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας περιλαμβάνει παιχνίδια με τεράστιο ενδιαφέρον τόσο στην… ουρά της βαθμολογίας όσο και στην μάχη των πλέι οφ. Αδιάφοροι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν και αν δει κανείς αναλυτικά βαθμολογίες και σενάρια θα το καταλάβει… 

Πάμε λοιπόν να δούμε τι «παίζεται» στο κάθε ένα από τα γήπεδα της προτελευταίας «στροφής» του πρωταθλήματος. 

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (Nova 1): Εδώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερα ανάλυση και αυτό γιατί μιλάμε για ένα ντέρμπι «αιωνίων». Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα και οι «πράσινοι» να έχουν ελάχιστες ελπίδες για να μπουν στα πλέι οφ (βρίσκονται στο -5 από τον ΠΑΣ που παίζει με την υποβιβασμένη Κέρκυρα). Ωστόσο, το γόητρο μπαίνει πάντα στην μέση και είναι δεδομένο ότι και οι δύο θέλουν τη νίκη. 

ΑΕΚ-Πανθρακικός (Nova 2): Ενδεχομένως να είναι το πιο… συζητημένο παιχνίδι της ημέρας και αυτό διότι και οι δύο ομάδες «παίζουν» την κατηγορία. Αμφότερες είναι στους 30 βαθμούς και το ματς είναι «τελικός». Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση την τελευταία αγωνιστική παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο ενώ η ομάδα της Κομοτηνής αγωνίζεται με την υποβιβασμένη Κέρκυρα. Αυτό είναι ένα (μικρό) συν για τους φιλοξενούμενους… 

Άρης-Αστέρας Τρίπολης (Nova 6): Ακόμα ένα παιχνίδι «φωτιά». Ο Άρης που είναι στους 29 πόντους δεν μπορεί και δεν δικαιούται να σκέφτεται τίποτα άλλο από τη νίκη. Πιο must-win ματς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει, οπότε από την μία πλευρά το κίνητρο είναι δεδομένο. Από την άλλη, οι Αρκάδες στοχεύουν στην δεύτερη θέση έχοντας όμως και το μυαλό στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ που έρχεται. Όπως και να έχει η ομάδα του Τσιώλη δεν στερείται κινήτρου… 

Βέροια-Πλατανιάς: Το ματς έχει περάσει λίγο στο… ντούκου αλλά τα πράγματα δεν είναι απλά για κανέναν από τους δύο. Η Βέροια έχει μείνει στους 30 πόντους και την τελευταία αγωνιστική αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό ενώ από την άλλη ο Πλατανιάς έχει 33 και παίζει την επόμενη εβδομάδα με τον Λεβαδειακό. Σαφώς οι Κρητικοί νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά ακόμα δεν έχουν ξεμπερδέψει ενώ για τους γηπεδούχους υπάρχει και το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας με Άρη και ΑΕΚ στους 30 πόντους, όπου υποβιβάζονται. 

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ (Nova 3): Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη αφού θέλει να τερματίσει στην δεύτερη θέση του πίνακα ενώ από την άλλη πλευρά ο Λεβαδειακός με 34 πόντους έχει εξασφαλίσει την παραμονή του (σ.σ εξαιτίας του προγράμματος του ίδιου και των ομάδων που ακολουθούν, δεν γίνεται να πέσει καθώς υπερτερεί στις ισοβαθμίες). Πολύ σημαντικό δεδομένο βέβαια για τον «δικέφαλο» είναι ότι έχει μπροστά του ένα σπουδαία ματς με τον Αστέρα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, που αποτελεί μεγάλο στόχο για φέτος. 

ΟΦΗ-Ατρόμητος (Νοva Highlights) : Και σε αυτό το ματς υπάρχει μεγάλο κίνητρο για τις δύο ομάδες. Ο ΟΦΗ μόνο σίγουρος δεν μπορεί να νιώθει με τους 31 πόντους που έχει συγκεντρώσει καθώς αν δεν κάνει μία νίκη στα δύο εναπομείναντα ματς (σ.σ παίζει τελευταία αγωνιστική με Αστέρα στην Τρίπολη) και Βέροια-ΑΕΚ πάρουν από μία νίκη, τα πράγματα για τους Κρητικούς γίνονται πολύ δύσκολα. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος με τον ΠΑΣ και την Ξάνθη να τον… καταδιώκουν αλλά και το όλο κλίμα που υπάρχει (απομάκρυνση Αναστόπουλου, αποχώρηση Επστάιν, «ψυγείο» ο Μάντζιος) για την ομάδα του Περιστερίου δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη. 

Πανιώνιος-Ξάνθη: Ο Πανιώνιος είναι από τις λίγες ομάδες που δεν «καίγονται». Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έχει σωθεί, πλέι οφ δεν κυνηγάει και έτσι παίζει απαλλαγμένη από άγχος και πίεση. Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, «καλοβλέπει» θέση στα πλέι οφ και είναι σίγουρο ότι θα εξαντλήσει τις πιθανότητές της. 

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα: Απλά, πολύ απλά τα πράγματα εδώ. Ο ΠΑΣ έχει την ευκαιρία να κλείσει μία ονειρεμένη χρονιά με την είσοδό του στα πλέι οφ. Αναζητά λοιπόν μία νίκη που θα του την δώσει και για να την πετύχει θα πρέπει να κάμψει την αντίσταση της Κέρκυρας η οποία είναι υποβιβασμένη και ουσιαστικά δεν έχει κάτι να αναζητήσει στο γήπεδο απέναντι σε μία έτσι και αλλιώς, πολύ καλύτερη ομάδα. 

Eπόμενη (τελευταία) αγωνιστική: 

Κυριακή, 21 Απριλίου: 
Ξάνθη-Άρης 
Αστ.Τρίπολης-ΟΦΗ 
Ατρόμητος-ΑΕΚ 
Ολυμπιακός-Πανιώνιος 
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννενα 
Παναθηναϊκός-Βέροια 
Πανθρακικός-Κέρκυρα 
Πλατανιάς-Λεβαδειακός 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου