Σελίδες

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Θέλει έλεγχο ντόπινγκ ο ΠΑΟΚ


Έλεγχο ντόπινγκ για τον επαναληπτικό του ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Αστέρα ζητάει, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

Εντύπωση προκάλεσε στον Ιβάν Σαββίδη το γεγονός πως δεν υπήρχε έλεγχος ντόπινγκ μετά το παιχνίδι του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο «ισχυρός» άνδρας του «δικεφάλου του Βορρά» ζήτησε, μέσω μακροσκελούς δήλωσής του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου να γίνει έλεγχος στον επαναληπτικό της Τρίπολης. Παράλληλα αναφέρθηκε και στον κόσμο που στήριξε την προσπάθεια στο πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο της Τούμπας. 

«Φυσικά και είμαι ελαφρώς δυσαρεστημένος από το τελικό αποτέλεσμα του ημιτελικού, καθώς ήταν σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε με «καθαρό» σκορ, κάτι που δεν καταφέραμε. Μου άρεσε η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και το πάθος των οπαδών για να υποστηρίξουν την ομάδα μας. Αυτή η ατμόσφαιρα, αυτό το γήπεδο, αυτός ο κόσμος έβαλαν το νικητήριο γκολ. 
Η αλληλεξάρτηση της ομάδας με την ατμόσφαιρα φάνηκε στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου η «παγωμένη» Τούμπα δεν βελτίωσε τη μέτρια εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. 
Αντιθέτως στο δεύτερο 45λεπτο αυτοί που επέλεξαν να είναι δίπλα στην ομάδα την έσπρωξαν σε ακόμη μια νίκη. 

Πάντως θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σε ένα άλλο σημείο, που δεν συνδέεται άμεσα με τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. 

Από τη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν σταματά να με εκπλήσσει, τις περισσότερες φορές δυστυχώς όχι ευχάριστα. Δεν πέρασε πολύς καιρός από την άδικη τιμωρία του Σαλπιγγίδη και την προσπάθεια αλλαγής την τελευταία στιγμή των ημερομηνιών αγώνων του Κυπέλλου καθώς και των πλέι οφ της Super League. 

Προσφάτως έμεινα έκπληκτος από την απουσία ελέγχου ντόπινγκ μετά το πέρας της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, μολονότι και οι δύο σύλλογοι το ζήτησαν απ’ τις αρμόδιες αρχές. Από τη στιγμή που το διακύβευμα της πρόκρισης είναι υψηλό, θα ήταν λογικό να γίνει ο σχετικός έλεγχος προκειμένου να εξαφανιστούν όλες οι αμφιβολίες και οι σκιές που μπορεί να υπάρχουν και να έχουν την ευκαιρία οι δύο ομάδες να διαγωνιστούν μόνο στο ποδοσφαιρικό γήπεδο για τη συμμετοχή τους στον τελικό της διοργάνωσης. 

Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να τονίσω, ότι η παρουσία μου στον ΠΑΟΚ δεν έγινε με γνώμονα μόνο συναισθηματικά ή ιστορικά κριτήρια. 

Η δυναμική και η προοπτική του Συλλόγου είναι τεράστια και οι προσδοκίες θα είναι ανάλογες. Για αυτό από την πρώτη χρονιά θέσαμε ήδη υψηλούς στόχους, όπως είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Θεωρούμε αδιανόητο σε έναν τόσο σημαντικό θεσμό όπως το Κύπελλο Ελλάδας, να επιδεικνύεται τέτοια αδιαφορία και προχειρότητα από τους αρμοδίους στο σχετικό αίτημα των ομάδων. 

Και οι δυο αντίπαλοι, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα, επιθυμούσαν τη διενέργεια ελέγχων ντόπινγκ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αίτημα που κατέθεσαν εγγράφως. Ωστόσο δεν είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε τους ανθρώπους του ΕΣΚΑΝ στον ημιτελικό! Αντιθέτως έλεγχοι ντόπινγκ έγιναν κανονικά στα αδιάφορα ματς πρωταθλήματος εναντίον της Βέροιας και του Ολυμπιακού. 

Κατά την άποψή μου, είναι τουλάχιστον παράξενο, να μην δίνεται η δέουσα προσοχή στους τύπους και στη νομιμότητα. 

Είναι απαίτησή μας να μη συνεχιστεί η αδράνεια και να επικρατήσει η λογική. Για αυτόν τον λόγο προχωρούμε σε ακόμη μια επίσημη έκκληση στα αρμόδια όργανα, να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο ντόπινγκ τουλάχιστον στον επαναληπτικό ημιτελικό που θα διεξαχθεί στην Τρίπολη. 

Κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα εξαφανίσει τις όποιες φήμες και υποψίες και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα είναι καθαρά αθλητικό. Αν το πρόβλημα είναι οικονομικό, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να χρηματοδοτήσουμε τη διαδικασία!»

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου