Σελίδες

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Δεν έχει ελπίδα η ΑΕΚ»



Σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε ο Αλέξης Κούγιας αναφερόμενος στην εκδίκασητης  υπόθεσης της ΑΕΚ, αλλά και στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103.3:

Η ΑΕΚ έχει ελπίδες στη συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής: «Όχι, δεν έχει καμία ελπίδα. Είμαι απόλυτος σε αυτό, θα πρόκειται για σκάνδαλο. Η καταγραφή των γεγονότων στο φύλλο αγώνα είναι τέτοια που δεν αφήνει καμία ελπίδα. Υπάρχει πιο σκανδαλώδη απόφαση από την διακοπή του αγώνα Παναχαϊκής-Ολυμπιακού για το Κύπελλο1. Όλοι, συμφωνούσαν να συνεχιστεί και να τελειώσει ο αγώνας, κάτι που δεν έγινε. Η Παναχαϊκή τιμωρήθηκε με μείον τρεις βαθμούς καιο 130.000 ευρώ πρόστιμο. Αυτό το υποκείμενο ο Δημητρόπουλος, μάλλον το είχε παίξει στοίχημα και δεν το σκορ δεν ήταν όπως, θα ήθελε. Είχα ακούσεις στις κασέτες τις ΕΥΠ, τα όσα καταμαρτυρούσε ο Τσακογιάννης για το παιχνίδι του Θρασύβουλου με την Ηλιούπολη, “να δώσουμε τα χρήματα στον διαιτητή”».

Τι μπορεί να κάνει η ΑΕΚ μετά την απόφαση; «Οι επιλογές είναι λίγες. Σημασία έχει τι θα αποφασίσουν οι μέτοχοί της. Μετά την απόφαση από την επιτροπή, η ΑΕΚ υποβιβάζεται στη Football League. Εκεί την ακολουθούν όλα τα χρέη προς το δημόσιο , το ΙΚΑ, τους πιστωτές και τους ποδοσφαιριστές. Όμως τα έσοδα της Football League είναι αδύνατον να καλύψουν αυτά τα χρέη. Η ΑΕΚ από τη Super League είχε το λιγότερο έσοδα γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Αν οι μέτοχοι πουν ότι βάζουν από την τσέπη τους αυτά τα χρέη, τότε η ΑΕΚ μπορεί να συνεχίσει κανονικά στη Football League. Αν αποφασίσουν να προχωρήσουν σε εκκαθάριση, και πουν εμείς δεν χρηματοδοτούμε άλλο, τότε όλοι οι μέτοχοι, από την ημέρα ίδρυσης της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι υπόλογοι εφόρου ζωής για τα χρέη. Σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ οδηγείται στη νέα εθνική κατηγορία, θα δημιουργηθεί ένα νέο αθλητικό σωματείο, απαλλαγμένο από χρέη, που θα βαραίνουν όλους τους πρόεδρους και τους διευθύνοντες συμβούλους. Κι επειδή ο Δημητρέλος είναι ο τελευταίος στη σειρά, αποτελεί και το τραγικό πρόσωπο σε αυτή την ιστορία».


gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου