Σελίδες

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

«Πράσινο φως» για goal-line technology στην Πρέμιερ


Από τη νέα αγωνιστική σεζόν θα τεθεί σε λειτουργία η τεχνολογία goal-line στην Πρέμιερ Λιγκ όπως ανακοινώθηκε και επίσημα. 

Αλλαγμένη μορφή θα έχει από την επόμενη σεζόν η Πρέμιερ Λιγκ, όχι ως προς τις ομάδες ή προς τους κανονισμούς, αλλά ως προς το ποιος θα αποφασίζει για τα γκολ! Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία Hawkeye που «τρέχει» το πρόγραμμα με τις κάμερες πάνω στις γραμμές των τερμάτων. 

Η συζήτηση έχει αρχίσει εδώ και χρόνια για τις περιπτώσεις που η μπάλα περνά τη γραμμή, αλλά το γκολ δεν κατοχυρώνεται, λόγω εσφαλμένης αντίληψης των διαιτητών και των βοηθών τους. 

Η Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισε να «ανάψει το πράσινο φως» για τη χρησιμοποίηση της goal-line technology, η οποία θα επιτρέπει την απόλυτη καταγραφή του τι συμβαίνει μέσα στις εστίες, με αποτέλεσμα τον καλύτερο έλεγχο της πορείας της μπάλας. 

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης, η βρετανική εταιρεία Hawkeye είναι αυτή που επελέγη για να παρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφού είχε εξασφαλίσει άδεια τα τελευταία δύο χρόνια για να πραγματοποιεί δοκιμές σε γήπεδα των συλλόγων της πρώτης κατηγορίας. Με αυτόν τον τρόπο, η Πρέμιερ Λιγκ γίνεται η πρώτη λίγκα στην Ευρώπη που υιοθετεί κάτι αντίστοιχο. 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου