Σελίδες

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Νταμπλ; Μπα! (vid)



Ο Ντεμπά Μπα έβαλε τέλος στο όνειρο της Γιουνάιτεντ για νταμπλ, αφού με δικό του γκολ οδήγησε την Τσέλσι στη νίκη με 1-0 και στην πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup, όπου θα συναντήσει τη Μάντσεστερ Σίτι!


Μετά το Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τέθηκε εκτός από έναν ακόμα στόχο! Η Τσέλσι κατάφερε να επιστρέψει σε 2-2 στο πρώτο ματς και να στείλει τη μάχη σε δεύτερο αγώνα. Στο Στάμφορντ Μπριτζ, ένα γκολ του Ντεμπά Μπα ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση για τα ημιτελικά, με τον Τσεχ να κρατά το προβάδισμα με τρομερό τρόπο στην μεγάλη ευκαιρία του Ερνάντες στο 61' !


O Ράφα Μπενίτεθ ξεκίνησε με τον Τσεχ κάτω από τα δοκάρια, τους Κόουλ, Λουίζ, Ιβάνοβιτς και Αθπιλικουέτα στην άμυνα, τον Μίκελ με τον Ραμίρεζ στο κέντρο, τριάδα μπροστά τους τους Αζάρ, Όσκαρ και Μάτα και στην κορυφή τον Ντεμπά Μπα.Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε με 7 αλλαγές στην 11άδα της, τον Φαν Πέρσι στον πάγκο και τον Γουέιν Ρούνεϊ εκτός αποστολής, με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τονίζει ότι έχει ενοχλήσεις. Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλένσια, Κάρικ, Νάνι, Τζόουνς, Κλέβερλι, Γουέλμπεκ και Ερνάντες ήταν οι εκλεκτοί του Σκωτσέζου.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ματς με μεγάλη τακτική προσήλωση, προσπαθώντας να μην αφήνουν κενούς χώρους και μην δείχνοντας διάθεση να ρισκάρουν. Η Τσέλσι στο ξεκίνημα έλεγχε περισσότερο την κυκλοφορία, χωρίς ωστόσο να απειλεί. Από την άλλη, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη, με τον Γουέλμπεκ ωστόσο να είναι πολύ κινητικός και τον Τζόουνς πολύ ακριβής στις πάσες του. Ο Ερνάντες, ο οποίος είχε έξι γκολ σε επτά ματς με την Τσέλσι δύο φορές έφτασε πολύ κοντά στο να γίνει επικίνδυνος, αλλά δεν τα κατάφερε. Την πρώτη ο Νάνι άργησε να του δώσει την μπάλα και τη δεύτερη έχασε την ισορροπία του μέσα στην περιοχή. Ο Ράφα Μπενίτεθ είχε από το 21' να αντιμετωπίσει έναν έξτρα πονοκέφαλο, αφού ο Κόουλ τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Μπερτράντ να παίρνει τη θέση του. Η πρώτη καλή στιγμή, πάντως, άνηκε στους «Μπλε».
 
 Στο 31`' Ο Αζάρ έβγαλε γρήγορα για τον Ντεμπά Μπα, ο οποίος έπιασε το σουτ από την περιοχή, με τον Ντε Χέα να αποκρούει με τα πόδια. Ένα απευθείας φάουλ του Λουίζ πέρασε άουτ, ενώ ο Ραμίρεζ «σημάδεψε» τον Ντε Χέα στο 37'. Το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο στα τελευταία λεπτά. Ο Νάνι στο 38' έπιασε ένα ξαφνικό σουτ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Αζάρ απάντησε με μια προσπάθεια από καλή θέση στην περιοχή, η οποία όμως δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη. Στο 41` οι «Κόκινοι Διάβολοι» ισοφάρισαν τις κλασικές ευκαιρίες! Ο Ερνάντες πήρε την μπάλα από τον Ντε Χέα, κινήθηκε γρήγορα και έπιασε ένα καλό σουτ, με τη μπάλα να σκάει και τον Τσεχ να απομακρύνει δύσκολα με το πόδι! Το 0-0 λοιπόν έμεινε μέχρι το σφύριγμα του πρώτου μέρους.
 
Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου προϊδέασε για τη βελτίωση που θα ακολουθούσε στο δεύτερο. Οι δύο ομάδες δεν έκαναν κάποια αλλαγή, ωστόσο η εικόνα του ματς άλλαξε προς το καλύτερο, μιας και ο ρυθμός ήταν σαφώς πιο γρήγορος. Σε αυτό έπαιξε το ρόλο του και το γρήγορο γκολ του Μπα, ο οποίος στο 49' εκμεταλλεύτηκε την τρομερή μπαλιά του Μάτα για να ανοίξει από κοντά το σκορ και να βάλει σε θέση οδηγού την Τσέλσι! Η Γιουνάιτεντ δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, με τον Φέργκιουσον να σηκώνει Φαν Πέρσι και Γκιγκς. Πριν γίνε η πρώτη αλλαγή, πάντως, ο Τσεχ έθεσε υποψηφιότητα για την επέμβαση της χρονιάς!
 
 Ο Γουέλμπεκ βρήκε τον Ερνάντες στην περιοχή, με τον Τσέχο να αποκρούει εντυπωσιακά την κοντινή του κεφαλιά! Στο 63' από πλάγια θέση ο Μάτα σούταρε άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα έφυγε μόνος του απέναντι στον Ντε Χέα και σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, πλασάροντας άουτ. Στο 67' ο Αζάρ τον... μιμήθηκε, ενώ ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Ραμίρεζ, έξι λεπτά αργότερα. Ο Φέργκιουσον έκλεισε τις αλλαγές του με τον Γιανγκ στο 79' και 88' ο πρώην παίκτης της Άστον Βίλα γύρισε ωραία την μπάλα στον Φαν Πέρσι, ο οποίος από εξαιρετική θέση δεν κατάφερε να ισοφαρίσει! Ο Μάτα απάντησε με μια ακόμα χαμένη ευκαιρία, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος.
 
Τσέλσι (Μπενίτεθ): Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ (21' Μπέρτραντ), Ραμίρεζ, Μίκελ, Αζάρ, Μάτα, Όσκαρ (90' Μόζες), Μπα (Τόρες 90')
 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλένσια, Κλέβερλι (61' Φαν Πέρσι), Κάρικ, Νάνι (65' Γκιγκς), Γουέλμπεκ (80' Γιανγκ), Ερνάντες


gazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου