Σελίδες

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί! (vid)



Απίστευτα πράγματα στο Ντόρτμουντ, όπου η Μπορούσια με γκολ στο 1' και στο 3' των καθυστερήσεων επιβλήθηκε 3-2 της Μάλαγα και είναι στα ημιτελικά! Οφσάιντ τα γκολ των Ελισέου (1-2) και Σαντάνα (3-2).


Έχει γίνει πλέον... παράδοση να παραφράζουμε τη δήλωση του Λίνεκερ, όμως πως να μην το κάνουμε! Σε ένα χιτσκοκικό φινάλε και εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα η Ντόρτμουντ σκόραρε δύο φορές στις καθυστερήσεις, έκανε την ανατροπή και με νίκη 3-2 επί της Μάλαγα έμεινε η μοναδική αήττητη ομάδα φέτος στη διοργάνωση και είναι στα ημιτελικά, αφήνοντας τους Ισπανούς στον... τόπο.

Ο Πελεγκρίνι βρέθηκε σήμερα (09/04) κοντά στους παίκτες του, καθώς τις προηγούμενες ημέρες τις πέρασε στην Χιλή για την κηδεία του πατέρα του, το κοουτσάρισμα που έκανε ήταν άψογο, όμως εκεί που οι Ισπανοί πίστεψαν ότι τα έκαναν όλα για την ιστορική τους πρόκριση στα ημιτελικά στην πρώτη τους εμφάνιση στο Champions League οι Γερμανοί τους τα χάλασαν όλα.

Οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν εξαιρετικά τους αντιπάλους τους, Χοακίν και Ίσκο έκαναν μεγάλο παιχνίδι, ο Καμπαγιέρο ήταν συγκλονιστικός, όμως οι παίκτες του Κλοπ, που τρέχουν σαν... τρελοί μέχρι το τέλος, δεν τα παράτησαν ποτέ, έστω και αν δεν έκαναν το γνωστό γρήγορό τους παιχνίδι. Δεν είναι υπερβολή, μάλιστα, να πούμε ότι οι Βεστφαλοί ήταν καλύτεροι στον πρώτο αγώνα παρά στον επαναληπτικό.

Το ξεκίνημα ήταν νωθρό, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο και να φτάνουν στο γκολ στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Χοακίν στο 25' έκανε πολύ ωραία κίνηση και με πλασέ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1. Λίγο νωρίτερα ο Λεβαντόφσκι είχε χάσει την πρώτη καλή ευκαιρία, με τους Γερμανούς να μοιάζουν μπλοκαρισμένοι. Ο Πολωνός αποδείχθηκε πιο εύστοχος στο 40', όταν μετά από ασίστ του Ρόις έφερε το παιχνίδι στα ίσα για να δώσει την ελπίδα και την... σπίθα που έλειπε για να γίνει ο πρώτος που σκόραρε εναντίον της Μάλαγα στο Champions League φέτος.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, ο Χοακίν έχασε την πρώτη ευκαιρία, με τον Βάιντενφελερ να κάνει μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Ισπανού από κοντά. Ο ρυθμός ήταν καλός, όμως η Μάλαγα είχε ξανά τον έλεγχο. Ο Τουλαλάν βρήκε ξανά απέναντί του τον Βάιντενφελερ, που έβγαλε δύσκολα το μακρινό του σουτ, όμως μετά το 65' οι παίκτες του Κλοπ ανέβασαν την απόδοσή τους και προσπάθησαν να πιέσουν. Παρά το γεγονός ότι δεν τα κατάφεραν, τουλάχιστον στον βαθμό που θα ήθελαν, έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες με Ρόις και Γκέτσε, που είδαν τον Καμπαγιέρο να κάνει εκπληκτικές αποκρούσεις.

Οι παίκτες του Πελεγκρίνι προσπάθησαν να απειλήσουν στην αντεπίθεση και σε μία από αυτές έφτασαν στο γκολ, που σε εκείνο το σημείο τους έφερνε με το... 1,5 πόδι στα ημιτελικά! Ήταν το 82', όταν ο Ζούλιο Μπαπτίστα έφτασε μέχρι την περιοχή, έκανε το πλασέ και ο Ελισέου απλά... έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πορτογάλος, όμως, ήταν – έστω και ελάχιστα – σε θέση οφσάιντ (η μπάλα πήγαινε προς τα εμπρός)... Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, ο Κλοπ είχε κάνει τις αλλαγές του για να κάνει την Μπορούσια πιο επιθετική και στο 1' των καθυστερήσεων ο Ρόις από κοντά και μετά από φάση διαρκείας έκανε το 2-2!

Οι παίκτες της Μάλαγα έδειξαν να έχουν χαλαρώσει επικίνδυνα, το γκολ έμοιαζε ικανό μόνο να κρατήσει το αήττητο της Ντόρτμουντ στη διοργάνωση, όμως 2' αργότερα το... θαύμα έγινε! Ξανά μετά από φάση διαρκείας ο Σαντάνα απλά... έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα σχεδόν πάνω στη γραμμή για το 3-2 και για ένα γκολ που επίσης δε θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Καμπαγιέρο είχε βγει και τον Βραζιλιάνο φαίνεται να καλύπτει μόνο ένας παίκτης με την μπάλα να έχει ξανά πορεία προς τα εμπρός... Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τους Βεστφαλούς να κάνουν το 5 στα 5 εντός έδρας, να μένουν χωρίς ήττα στα 10 τελευταία τους παιχνίδια στη διοργάνωση, κάνοντας ρεκόρ συλλόγου και να παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά!

Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Σαντάνα, Σμέλτσερ, Μπέντερ (73' Σαχίν), Γκουντογκάν (86' Χούμελς), Γκέτσε, Κούμπα (72' Σίμπερ), Ρόις, Λεβαντόφσκι

Μάλαγα (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Καμπαγιέρο, Αντούνες, Ντεμικέλις, Σέρχιο Σάντσεθ, Γκάμεθ, Τουλαλάν, Καμάτσο, Χοακίν (87' Πορτίγιο), Ντούντα (74' Ελισέου), Ίσκο, Μπαπτίστα (84' Σάντα Κρους)

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου