Σελίδες

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ράφα vs Νόλε!


Εκπληρώθηκε... ο στόχος! Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαέλ Ναδάλ έκαναν το καθήκον τους και προκρίθηκαν στον τελικό του Μόντε Κάρλο, με όλους εμάς να τον περιμένουμε πώς και πώς την Κυριακή!

Τι θέλαμε για τελικό στο Μόντε Κάρλο; Μα φυσικά την μάχη ανάμεσα σε Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς. Κι ευτυχώς αμφότεροι έκαναν το καθήκον τους στα ημιτελικά κι έκλεισαν ραντεβού για το τρόπαιο την Κυριακή! 

Ο Ισπανός απέδειξε πως στο χώμα είτε έτσι, είτε αλλιώς πάντα βρίσκει τον τρόπο. Στο πρώτο σετ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Τζο-Βίλφρεντ Τσονγκά, καθώς προηγήθηκε 1-0, με δύο μπρέικ. Στο δεύτερο αν και βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση, εντούτοις, ο Γάλλος βρήκε τις δυνάμεις, ισοφάρισε και οι δυο τους οδηγήθηκαν στο tie break, όπου ο Ράφα το «τέλειωσε». 

Ο έτερος φιναλίστ του τελικού, Νόβακ Τζόκοβιτς «ισοπέδωσε» τον Φάμπιο Φονίνι. Ο Νόλε φαίνεται πως βρίσκει τα πατήματά του σιγά-σιγά και με 2-0 σετ (6-2,6-1) καπάρωσε το δεύτερο εισιτήριο του μεγάλου τελικού. 

Ο Ναδάλ των οκτώ σερί τροπαίων στο Μόντε Κάρλο θέλει να τα κάνει εννιά. Από την άλλη, ο Σέρβος θέλει να νικήσει τον «βασιλιά» των χωμάτινων επιφανειών, μπαίνοντας με τον καλύτερο τρόπο στην… εποχή χώματος. 

Οι δυο τους έχουν αγωνιστεί στα κορτ συνολικά 33 φορές, με τον Ράφα να οδηγεί την κούρσα, μετρώντας 19 νίκες. Τελευταίο τους ραντεβού ήταν σχεδόν πριν ένα χρόνο, στον τελικό του Rolland Garros, όπου ο Ισπανός είχε σηκώσει την κούπα μετά από τέσσερα σετ! 

Χαρακτηριστικό είναι πως τα δέκα τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στους δύο έχουν γίνει μόνο σε τελικούς διοργανώσεων, την ώρα που ο Ναδάλ μετράει τρεις σερί επιτυχίες επί του Τζόκοβιτς, όλες στο χώμα. 

Θα παραμείνει ο «βασιλιάς» στο θρόνο του ή ο Νόλε θα κάνει την εκθρόνηση; 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου