Σελίδες

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ασφάλεια από… αέρος


Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Βραζιλία. Αίσθηση προκαλούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα ελέγχουν τα στάδια. 

Αποτελεί την… πρόβα τζενεράλε του Μουντιάλ του 2014 και οι διοργανωτές καλούνται να αποδείξουν πως το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού θα διεξαχθεί χωρίς… παρατράγουδα. Για το λόγο αυτό οι Βραζιλιάνοι αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα το επερχόμενο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, το οποίο θα διεξαχθεί στη «χώρα της σάμπας», από τις 15 ως τις 30 Ιουνίου. Εκτός των εγκαταστάσεων και των υποδομών, οι διοργανωτές έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στα ζητήματα ασφαλείας, η οποία αποτελεί πρωταρχική μέριμνά τους. 

Θέλοντας να διασφαλίσει πως όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης θα διεξαχθούν σε φίλαθλο πνεύμα και να αποφύγει κάθε πιθανότητα επεισοδίων ή ακόμα και τρομοκρατικού χτυπήματος, η κυβέρνηση της Βραζιλίας παρήγγειλε και παρέλαβε μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία θα πετούν πάνω από τα στάδια κατά τη διάρκεια των αγώνων. 

Τα αεροσκάφη αυτά φέρουν κάμερες, αισθητήρες κίνησης και ραντάρ και είναι σε θέση να καταγράφουν κάθε λεπτομέρεια από τις κερκίδες, αλλά και τους γύρω από τα γήπεδα χώρους. Θα πετούν με ταχύτητα 120 χλμ/ώρα και σε ύψος από 2000 μέχρι 5000 μέτρα, με αυτονομία που φτάνει στις 16 ώρες. Το κόστος κάθε αεροσκάφους υπολογίζεται σε 18 εκατ. ευρώ. 

Όπως σημείωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της βραζιλιάνικης αεροπορίας, οι φίλαθλοι που θα βρίσκονται στα στάδια πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, αφού δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο από τις πτήσεις των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Τόνισε, επίσης, πως οι πτήσεις των συμβατικών αεροπλάνων θα μειωθούν σημαντικά, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα στα ελικόπτερα της αστυνομίας να πετούν με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου