Σελίδες

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Παρουσιάζεται απ' τη Μπάνβιτ ο Ιτούδης!


Ο Δημήτρης Ιτούδης ήδη βρίσκεται στην Τουρκία, όπου θα παρουσιαστεί (1/7) απ' τη Μπάνβιτ ως ο νέος προπονητής της για τα επόμενα 2+1 χρόνια. Διαβάστε στο gazzetta.gr.

O 43χρονος ταξίδεψε αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη κι εν συνεχεία επιβιβάστηκε στο καράβι για μία σχεδόν 2ωρη διαδρομή μέχρι τη Μπαντίρμα, όπου εδρεύει η τουρκική ομάδα. Την επομένη (1/7) αναμένεται να παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα απ' τη φιναλίστ της TBL, αναλαμβάνοντας τα ηνία αντί του προσφάτως αποχωρήσαντα Ορχούν Ενέ.
Ο Έλληνας προπονητής θα επιστρέψει στους πάγκους ως πρώτος προπονητής έπειτα 14 χρόνια, αφού την παρουσία του στο τιμόνι της Μ.Ε.Ν.Τ. (Α2 την περίοδο 1998-99) ακολούθησαν 13 χρόνια συνεργασίας με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό κι ένας χρόνος παρένθεσης μακριά απ' τους αγωνιστικούς χώρους.
Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η προσέγγιση της διοίκησης και το όραμα κι οι υψηλοί στόχοι της για μία ομάδα ικανή να διεκδικήσει τον τίτλο της τουρκικής λίγκας και να πρωταγωνιστήσει στην Ευρωλίγκα (σ.σ. συμμετοχή στα Προκριματικά της διοργάνωσης ή -σε περίπτωση αποκλεισμού- στους ομίλους του ΕuroCup).
Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπάνβιτ θα προσθέσει τον Δημήτρη Ιτούδη στη λίστα των ξενιτεμένων Ελλήνων προπονητών (βλ. Κατσικάρης/Ρωσία, Γιαννάκης-Χριστόπουλος/Κίνα, Αλεξανδρής/Ιορδανία, Zoύρος/Ζαλγκίρις Κάουνας, Κετσελίδης/MIA Γεωργίας μεταξύ άλλων), οι οποίοι διαρκώς αποδεικνύουν πως υπάρχει κι ελληνική σχολή.
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου