Σελίδες

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Και όμως γυρίζει…


Και τα γκραν πρι... γυρίζουν. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε μία αναπάντεχη νίκη στον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας. Μαρκ Γουέμπερ και Φερνάντο Αλόνσο συμπλήρωσαν το βάθρο του Σίλβερστοουν. 

Τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Formula 1 πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, μία νίκη… ευγενική χορηγία των Λιούις Χάμιλτον και Σεμπάστιαν Φέτελ, οι οποίοι αν και βρέθηκαν να οδηγούν την κούρσα δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την πρωτιά τους. 

Ο Γερμανός πιλότος, ο οποίος πριν τρεις μέρες γιόρτασε τα γενέθλια του, μετά το γκραν πρι του Μονακό ανεβαίνει ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, οδηγώντας σταθερά και προσεκτικά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. 

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Μαρκ Γουέμπερ, παρά τις ατυχίες που αντιμετώπισε. 

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο, προσπερνώντας τον Κίμι Ραϊκόνεν έναν γύρο πριν την καρό σημαία. Με την εν λόγω νίκη διατήρησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των πιλοτων. 

Ωστόσο, ο Φινλανδός πιλότος της Lotus θα πρέπει να είναι χαρούμενος, αφού στο Σίλβερστοουν έσπασε το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ με 25 συνεχόμενους αγώνες που πλασάρεται στη βαθμολογούμενη δεκάδα. 

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έδωσε εντυπωσιακές μάχες με τον Πολ ντι Ρέστα, ενώ μία θέση πιο κάτω ολοκλήρωσε τον αγώνα ο άτυχος Φελίπε Μάσα. 

Καλή αρχή… αλλά… 

Την… ψυχραιμία τους κράτησαν οι πιλότοι στον πρώτο γύρο του αγώνα. Ο Λιούις Χάμιλτον διατήρησε τη θέση του, κάτι που δεν έκανε και ο ομόσταβλός του, Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος είδε να τον προσπερνά ο Σεμπάστιαν Φέτελ. 

Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση του Φελίπε Μάσα. Ο Βραζιλιάνος κατάφερε να κερδίσει έξι θέσεις (από 11ος ανέβηκε πέμπτος) μόλις στον πρώτο γύρο. 

Στον αντίποδα, βρέθηκε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος είχε επαφή με τον Φερνάντο Αλόνσο, με αποτέλεσμα να πληγώσει την μπροστινή αεροτομή της Red Bull. 

Της… Pirelli 

Ωστόσο, τα… γλέντια στο Σίλβερστοουν άρχισαν νωρίς. Μόλις στον δέκατο γύρο ο Λιούις Χάμιλτον είδε το πίσω ελαστικό του να κλατάρει ενώ οδηγούσε την κούρσα. 

Πριν προλάβει ο Βρετανός να πάει στα πιτ για αλλαγή ελαστικών, ο Φελίπε Μάσα είδε το ίδιο ελαστικό στο ίδιο σημείο της πίστας να τον εγκαταλείπει. 


Ωστόσο, το κακό τρίτωσε… αφού ο Ζαν Ερίκ Βερνιέ ήταν ο τρίτος πιλότος που είδε το ελαστικό του να κλατάρει. 

Μετά την έξοδο του το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα για εφτά γύρους. 

Ε, τον μάτιασαν… 

Με την τύχη του Σεμπάστιαν Φέτελ τα είχαν οι Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ραϊκόνεν, οι οποίοι περίμεναν πως και πως έναν κακό αγώνα του Γερμανού για να ανακτήσουν τους βαθμούς που είχαν χάσει σε Μονακό και Καναδά. 

Στο Σίλβερστοουν η επιθυμία των δύο πιλότων έγινε πράξη, αφού δέκα γύρους πριν την καρό σημαία και ενώ οδηγούσε την κούρσα ο Φέτελ είδε να τον εγκαταλείπει το κιβώτιο ταχυτήτων της Red Bull. 

Αναλυτικά η κατάταξη: 

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes 
2. Γουέμπερ, Red Bull 
3. Αλόνσο, Ferrari 
4. Χάμιλτον, Mercedes 
5. Ραϊκόνεν, Lotus 
6. Μάσα, Ferrai 
7. Σούτιλ, Force India 
8. Ρικιάρντο, Toro Rosso 
9. Ντι Ρέστα, Force India 
10. Χούλκενμπεργκ, Sauber 
11. Μαλδονάδο, Williams 
12. Μπότας, Williams 
13. Μπάτον, McLaren 
14. Γκουτιέρες, Sauber 
15. Πικ, Caterham 
16. Μπιανκί, Marussia 
17. Τσίλτον, Marussia 
18. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham 


Βαθμολογία οδηγών: 

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 132 
2. Φερνάντο Αλόνσο 111 
3. Κίμι Ραϊκόνεν 98 
4. Λιούις Χάμιλτον 89 
5. Μαρκ Γουέμπερ 87 
6. Νίκο Ρόσμπεργκ 82 
7. Φελίπε Μάσα 57 
8. Πολ Ντι Ρέστα 36 
9. Ρομέιν Γκροσάν 26 
10. Τζένσον Μπάτον 25 
11. Άντριαν Σούτιλ 23 
12. Ζαν Ερίκ Βερνιέ 13 
13. Σέρχιο Πέρες 12 
14. Ντάνιελ Ρικιάρντο 11 
15. Νίκο Χούλκενμπεργκ 6 

Βαθμολογία κατασκευαστών: 

1. Red Bull 219 
2. Mercedes 171 
3. Ferrari 168 
4. Lotus 124 
5. Force India 59 
6. McLaren 37 
7. Toro Rosso 24 
8. Sauber 6 

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου