Σελίδες

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Τους βάζει τα γυαλιά η Mercedes


«Πέταξε» στον εντός έδρας αγώνα του ο Λιούις Χάμιλτον, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη πολ ποζίσιον της σεζόν.

Τη δεύτερη πολ ποζίσιον πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στο όγδοο γκραν πρι του πρωταθλήματος της Formula 1 στην πίστα του Σίλβερστοουν της Μεγάλης Βρετανίας. 

Μάλιστα, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Χάμιλτον θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στην Αγγλία μετά το 2007. 

Ο Βρετανός πιλότος έκανε έναν καταπληκτικό χρόνο, επιβεβαιώνοντας τον πολύ καλό ρυθμό της Mercedes, η οποία βλέπει για πέμπτη φορά έναν πιλότο της να εκκινεί από την πρώτη θέση. Μάλιστα, ο θρίαμβος συνεχίστηκε με τη δεύτερη θέση του Νίκο Ρόσμπεργκ

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, κρατώντας πίσω του τον έτερο πιλότο της Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ

Με τη σκληρή γόμα ξεκίνησε ο Φερνάντο Αλόνσο στον τελικό των κατατακτήριων δοκιμών. Η απόδοσή του ήταν υποτονική, κάνοντας τον δέκατο χρόνο. 

Λίγο καλύτερος ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος επέλεξε να περάσει την περισσότερη ώρα στα γκαράζ της Lotus, βγαίνοντας μόλις μία φορά στην πίστα στο κυνήγι της πολ ποζίσιον. Ο “Iceman” θα εκκινήσει από την ένατη θέση. 

Πρώτη περίοδος (Q1): Μισή γιορτή για τη Williams 

Με τη σκληρή γόμα ξεκίνησαν τη διαδικασία οι πιλότοι στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστοουν, για να επιλέξουν τη μέση στα τελευταία λεπτά των δοκιμών. 

Το τελευταίο δεκάλεπτο οι κορυφαίοι πιλότοι βγήκαν στην πίστα με σκοπό να πάρουν χρόνο. 

Η Mercedes επέλεξε να βγει με τη μέση γόμα στο Q1 και να μην τρέξει με τη σκληρή, γλυτώνοντας έτσι ένα σετ ελαστικών. 

Ο Λιούις Χάμιλτον έγραψε τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, ενώ μόλις στον τελευταίο του γύρο ο Φελίπε Μάσα κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη δεύτερη περίοδο των δοκιμών. 

Μίση γιορτή είχαν στη Williams, αφού μόνο ο Παστόρ Μαλδονάδο πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση των δοκιμών στο 600ο γκραν πρι της ομάδας, εκτοπίζοντας μάλιστα τον ομόσταβλό του, Βαλτέρι Μπότας. 

Οι πιλότοι που δεν προκρίθηκαν στη δεύτερη περίοδο είναι οι εξής: Μπότας (Williams), Γκουτιέρες (Sauber), Πικ-Τσίλτον (Marussia), Πικ-Φαν ντερ Γκάρντε (Caterham). 

Δεύτερη περίοδος (Q2): What about Massa? 

Και τις δύο γόμες επέλεξαν οι ομάδες για τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Τον ταχύτερο χρόνο της περιόδου έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη δεύτερη θέση του Μαρκ Γουέμπερ να κάνει το ένα-δύο για τη Red Bull. 

Στον αντίποδα βρέθηκε το δίδυμο της McLaren με τους Μπάτον και Πέρες να μένουν εκτός τελικού. Τον παλιό κακό του εαυτό θυμήθηκε στο Σίλβερστοουν ο Φελίπε Μάσα του οποίου ο ρυθμός δεν ήταν αρκετός για να του δώσει την πρόκριση στο Q1. 

Οι υπόλοιποι πιλότοι που έμειναν εκτός τελικού είναι οι εξής: Μπάτον –Πέρες (McLaren), Μάσα (Ferrari), Βερνιέ (Toro Rosso), Χούλκενμπεργκ (Sauber) και Μαλδονάδο (Williams). 

Αναλυτικά η κατάταξη των κατατακτήριων δοκιμών: : 

1. Χάμιλτον, Mercedes 
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes 
3. Φέτελ, Red Bull 
4. Γουέμπερ, Red Bull 
5. Ντι Ρέστα, Force India 
6. Ρικιάρντο, Toro Rosso 
7. Σούτιλ, Force India 
8. Γκροσάν, Lotus 
9. Ραϊκόνεν, Lotus 
10. Αλόνσο, Ferrari 
11. Μπάτον, McLaren 
12. Μάσα, Ferrari 
13. Βερνιέ, Toro Rossο * 
14. Πέρες, McLaren 
15. Χούλκενμπεργκ, Sauber 
16. Μαλδονάδο, Williams 
17. Μπότας, Williams 
18. Γκουτιέρες, Sauber 
19. Πικ, Caterham 
20. Μπιανκί, Marussia 
21. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham 
22. Τσίλτον, Marussia 

*Ποινή δέκα θέσεων.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου