Σελίδες

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Πρόταση ΝΟVA με υποβιβασμό των «μεγάλων» και πρωτάθλημα με 14 ομάδες!


Πέντε άξονες της πρότασης της Nova (Forthnet) που έχει να κάνει με το συμβόλαιο της επόμενης σεζόν, αλλά και με την πρόταση επέκτασης συμβολαίου για δύο χρόνια μέχρι το 2017 αποκαλύπτονται από το έγγραφο που έστειλε την Πέμπτη 27 Ιουνίου η Super League στις ΠΑΕ μέλη της.

Όπως προκύπτει στο έγγραφο αυτό που φέρνει στη δημοσιότητα το SoccerPlus γίνεται παρακράτηση του ποσού που αντιστοιχεί στην εμπορική αξία της ΠΑΕ ΑΕΚ, υπάρχει πρόβλεψη για μείωση των ομάδων που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα από 18 σε 16 ή, και σε 14 και τέλος πρόβλεψη για υποβιβασμό των Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και Άρη.

Ειδικότερα στο έγγραφο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

Α) Θα διατηρηθεί φέτος το αντάλλαγμα που κατεβλήθη κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Μείον το πλεόνασμα 8,15% στο ποσό εμπορικής αξίας που προκύπτει από τον υποβιβασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ και της αντικατάστασής της από προβιβαζόμενη ΠΑΕ που έχει εμπορική αξία 3%. (η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει εμπορική αξία 11,15% και από αυτό αφαιρούμε το 3% που υπολογίζεται η εμπορική αξία κάθε ομάδας που ανεβαίνει από τη β' εθνική).

Β) Κατάργηση των εγγυητικών επιστολών και αντικατάσταση από μεγαλύτερες προκαταβολές προ τη έναρξης του πρωταθλήματος και ελάφρυνση των συνεπειών σε περίπτωση αποχώρησης ΠΑΕ από το πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια αυτού.

Γ) Επέκταση της συνεργασίας για δύο ακόμα έτη, με το ίδιο συμβατικό αντάλλαγμα, το οποίο θα παραμείνει απαράλλακτο και στην περίπτωση μείωσης των ΠΑΕ της Super League σε 16 ή, σε 14.

Δ) Αύξηση του συμβατικού ανταλλάγματος σε περίπτωση που η ΠΑΕ ΑΕΚ επιστρέψει στη Super League.

Ε) Πρόβλεψη αντίστοιχης μείωσης αμοιβής της Super League σε περίπτωση υποβιβασμού των τεσσάρων ΠΑΕ αυξημένης εμπορικής αξίας (ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Άρης) κατά την εμπορική αξία αυτών, χωρίς να θίγεται του αντάλλαγμα των λοιπών ΠΑΕ.

soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου